De Broodboxz

Broodboxz schoolontbijtsevice is een initiatief van de Tilburger August Paansa in samenwerking met R-newt kids van Contour de Twern en WIJ West. Deelnemende basisscholen in Tilburg geven gratis ontbijt en/of lunch op basisscholen in kwetsbare wijken. Met een gratis ontbijt wordt voorkomen dat kinderen met een lege maag de schooldag beginnen. Het ontbijt is bovendien gezond en voedzaam.

In sommige Tilburgse scholen waren er signalen dat er kinderen waren die zonder ontbijt naar school komen. Maar zelf een schoolontbijt organiseren is voor scholen erg moeilijk. Er is een tekort aan leraren en ook de inzet van vrijwilligers of ouders kost veel tijd. Ondanks vele pogingen kwamen deze scholen dus niet toe aan het zelf regelen van schoolontbijt.

Pilot Fase

Initiatiefnemer August van De Broodboxz maakt 5 dagen per week gezonde ontbijtboxen klaar in de keuken van WIJ West. Hij bezorgt deze vóór de openingstijden op school. De ontbijtpakketten worden samengesteld met tgezonde keuzes voor ieder kind. Hartig, zoet en gezond worden daarin dagelijks gecombineerd. Naast drie boterhammen elke dag een stuk groente of fruit. Her project bevindt zich momenteel in de pilot fase waarbij dagelijks leerlingen van één basisschool voorzien worden van een Broodboxz lunchpakket.

WIJWest ondersteunt De Broodboxz als partner en biedt initiatiefnemer August een ruimte aan om zijn sociale onderneming verder vorm te geven.

Uiteindelijk is het doel van de Broodboxz om zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Tilburg structureel te voorzien van een gezond ontbijt. Op dit moment zijn we daarin nog zoekende naar een juiste vorm zodat het voor alle partijen organisatorisch en financieel haalbaar is.

Kijk voor meer info op de website van de Broodboxz.

 

Adres & contact gegevens

laatste nieuws

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

Tijdens de meivakantie is WIJ West gesloten. Vanaf zaterdag 20 april zijn onze deuren daarom twee weken gesloten. Vanaf maandag 6 mei gaat WIJ West weer open. Wij wensen iedereen een fijne meivakantie toe en een gezellige Koningsdag op zaterdag 27 april!  

Lees meer
Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren we CleanUp West en gaan we samen met een groep enthousiaste buurtbewoners de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Maar natuurlijk kun je zelf ook op een ander moment aan de slag gaan om jouw buurt of straat op te...

Lees meer
Repair Café op zaterdag 13 april

Repair Café op zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april vindt er weer een Repair Café plaats in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan bijvoorbeeld langskomen met een defect apparaat, kapotte kleding of een fiets met een lekke band.  Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie...

Lees meer