De Broodboxz

Broodboxz schoolontbijtsevice is een initiatief van de Tilburger August Paansa in samenwerking met R-newt kids van Contour de Twern en WIJ West. Deelnemende basisscholen in Tilburg geven gratis ontbijt en/of lunch op basisscholen in kwetsbare wijken. Met een gratis ontbijt wordt voorkomen dat kinderen met een lege maag de schooldag beginnen. Het ontbijt is bovendien gezond en voedzaam.

In sommige Tilburgse scholen waren er signalen dat er kinderen waren die zonder ontbijt naar school komen. Maar zelf een schoolontbijt organiseren is voor scholen erg moeilijk. Er is een tekort aan leraren en ook de inzet van vrijwilligers of ouders kost veel tijd. Ondanks vele pogingen kwamen deze scholen dus niet toe aan het zelf regelen van schoolontbijt.

Pilot Fase

Initiatiefnemer August van De Broodboxz maakt 5 dagen per week gezonde ontbijtboxen klaar in de keuken van WIJ West. Hij bezorgt deze vóór de openingstijden op school. De ontbijtpakketten worden samengesteld met gezonde keuzes voor ieder kind. Hartig, zoet en gezond worden daarin dagelijks gecombineerd. Naast drie boterhammen elke dag een stuk groente of fruit. Her project bevindt zich momenteel in de pilot fase waarbij dagelijks leerlingen van één basisschool voorzien worden van een Broodboxz lunchpakket.

Uiteindelijk is het doel van de Broodboxz om zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Tilburg structureel te voorzien van een gezond ontbijt. Op dit moment zijn we daarin nog zoekende naar een juiste vorm zodat het voor alle partijen organisatorisch en financieel haalbaar is.

Kijk voor meer info op de website van de Broodboxz.

 

Meer weten? Neem contact op!

laatste nieuws

Repair Café op zaterdag 9 december

Repair Café op zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december kun je voor de laatste keer dit jaar langs komen tijdens het Repair Café bij WIJ West. Hét moment om bijvoorbeeld je kapotte kerstlampjes of het gat in je foute Kersttrui te laten herstellen! Onder het genot van een kop koffie of thee en een...

Lees meer
Laatste CleanUp West in 2023

Laatste CleanUp West in 2023

Op woensdag 6 december kun je voor de laatste keer dit jaar meedoen aan CleanUp West. Samen met andere enthousiaste bewoners uit Tilburg West gaan we de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Tijdens deze middagen kun je individueel of met een groepje deelnemen aan één...

Lees meer