Pools Adviespunt Stichting Nas

Stichting NAS (Naar Actieve Samenleving) richt zich op Poolse migranten in Tilburg. Zowel voor degenen die tijdelijk in Tilburg en omgeving verblijven als degenen die hier permanent wonen.

Doel van Stichting NAS is om Poolse migranten te informeren over de verschillende belangrijke aspecten van het leven in Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om het geven van praktische informatie, maar ook om de ervaringen van Polen in Tilburg uit te wisselen en te helpen bij alledaagse vraagstukken. Belangrijke aspecten zijn wonen, werken, onderwijs.

Michalina, voorzitter van Stichting NAS:
“Als hulpverlener, gespecialiseerd in ondersteuning van Poolse gezinnen, merkte ik hoeveel moeite maatschappelijke organisaties hebben om Poolse migranten te activeren deel te nemen en onderdeel te zijn van de Nederlandse maatschappij. Veel Polen volgen Nederlandse lessen, maar daarmee zijn de culturele verschillen nog niet verdwenen. Met Stiching NAS willen we Polen in Nederland meer kansen geven.”

 

Hartelijk ontvangen

We werden zeer hartelijk bij WIJ West ontvangen. Nu krijgen Pools sprekende mensen elke maandag- en donderdagmiddag gratis advies over wonen, werk, school en sociale dienstverlening in Tilburg en omgeving. We helpen de bezoekers van het informatie- en steunpunt om bijvoorbeeld een telefoontje naar een instelling te plegen of helpen hen bij het invullen van de eenvoudige formulieren en aanvragen. De belangstelling is tot nu toe zeer groot.” aldus Alexandra, secretaris/vice-voorzitter van de stichting.

De medewerkers van de stichting zijn elke maandag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur aanwezig in de huiskamer van WIJ West.

Kijk voor meer info op stichtingnas.nl.

 

Meer weten? Neem contact op!

Openingstijden

elke maandag en donderdag
van 13:00 tot 17:00 uur

laatste nieuws

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor de vrijwilligers van het Digicafé van de Bibliotheek...

Lees meer
Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

WIJ West organiseert regelmatig workshops voor bewoners van Tilburg West en vrijwilligers van WIJ West. De WIJ West workshops, welke we in samenwerking met onze partners organiseren, gaan over allerlei vaardigheden waar je wat aan hebt bij vrijwilligerswerk of bij je...

Lees meer
WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

Volgende week vieren we carnaval in het zuiden en daarom is WIJ West gesloten van maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari. A.s. zaterdag 10 februari is WIJ West nog wel geopend voor het Repair Café. We wensen iedereen een fijne vakantie. Carnaval kun je ook vieren...

Lees meer