Pools Adviespunt Stichting Nas

Stichting NAS (Naar Actieve Samenleving) richt zich op Poolse migranten in Tilburg. Zowel voor degenen die tijdelijk in Tilburg en omgeving verblijven als degenen die hier permanent wonen.

Doel van Stichting NAS is om Poolse migranten te informeren over de verschillende belangrijke aspecten van het leven in Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om het geven van praktische informatie, maar ook om de ervaringen van Polen in Tilburg uit te wisselen en te helpen bij alledaagse vraagstukken. Belangrijke aspecten zijn wonen, werken, onderwijs.

Michalina, voorzitter van Stichting NAS:
“Als hulpverlener, gespecialiseerd in ondersteuning van Poolse gezinnen, merkte ik hoeveel moeite maatschappelijke organisaties hebben om Poolse migranten te activeren deel te nemen en onderdeel te zijn van de Nederlandse maatschappij. Veel Polen volgen Nederlandse lessen, maar daarmee zijn de culturele verschillen nog niet verdwenen. Met Stiching NAS willen we Polen in Nederland meer kansen geven.”

 

Hartelijk ontvangen

We werden zeer hartelijk bij WIJ West ontvangen. Nu krijgen Pools sprekende mensen elke maandag- en donderdagmiddag gratis advies over wonen, werk, school en sociale dienstverlening in Tilburg en omgeving. We helpen de bezoekers van het informatie- en steunpunt om bijvoorbeeld een telefoontje naar een instelling te plegen of helpen hen bij het invullen van de eenvoudige formulieren en aanvragen. De belangstelling is tot nu toe zeer groot.” aldus Alexandra, secretaris/vice-voorzitter van de stichting.

De medewerkers van de stichting zijn elke maandag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur aanwezig in de huiskamer van WIJ West.

Kijk voor meer info op stichtingnas.nl.

 

Adres & contact gegevens

Openingstijden

elke maandag en donderdag
van 13:00 tot 17:00 uur

laatste nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer