Textielatelier De Ontplooi

Veel vrouwen in Tilburg West hebben naaitalent, maar hebben het financieel niet breed. Aan hen biedt TextielAtelier “De Ontplooi” volop de ruimte om zich te ontwikkelen en om een zakcent bij te verdienen. Het levert mooie textielproducten op die vervolgens verkocht worden. De deelnemers krijgen 50% van de opbrengsten. Ondertussen werken ze aan de ontwikkeling van hun talenten. Dus twee vliegen in één klap!

De activiteiten van het atelier, gehuisvest bij WIJ West aan Le Bourgetstraat 27. worden vakkundig begeleid door initiatiefnemer Shokouh Nekoui. “De deelnemers kunnen zich bij ons ontwikkelen in allerlei textieltechnieken; bijvoorbeeld in de ‘punchtechniek’.  We maken tassen, kussens en nog veel meer. We zorgen voor een gezellige en leerzame sfeer. De koffie en de thee staan klaar.” Het TextielAtelier wordt ondersteund en gefaciliteerd door WIJ West i.s.m. ContourdeTwern.

Interesse in producten? 
In onderstaande fotogalerij vind je de producten van het TextielAtelier en meer informatie over hoe je deze kunt kopen.

Deelnemen aan het Textielatelier?
Ben je creatief en kun je naaien? Wil je nieuwe vaardigheden leren en jezelf ontwikkelen om mooie werkstukken te maken? Met de optie om deze te verkopen? Meld je dan aan bij Textielatelier de Ontplooi! Het TextielAtelier is elke maandag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur geopend. Heb je interesse in deelname? Neem dan per mail contact op met Shokouh

Vrijwilliger gezocht voor ondersteuning
Het TextielAtelier zoekt een vrijwilliger die wil ondersteunen op de maandagen en vrijdagen (spullen klaarzetten, koffie/thee zetten, deelnemers begeleiden etc). Neem voor meer info contact op met Shokouh of kom langs op maandag of vrijdag tussen 10:00 uur en 12:30 uur!

Prijslijst reparaties door Ency
Ency (ook deelnemer van het TextielAtelier) biedt op eigen titel reparaties aan. Je kunt meerdere reparaties laten verrichten, onder andere:

* verkorten broekspijpen: 5 euro
* ritssluiting van broek vervangen: 6 euro
* gordijnen inkorten: 2 euro per meter (breedte)

Bovenstaande zijn richtprijzen. Natuurlijk is elke klus maatwerk en ter plekke spreekt Ency een definitieve prijs met je af. Contact Ency: 06 42732173

Producten etalage

Onderstaande producten verkopen we bij WIJ West en een selectie van onze handgemaakte tassen vind je in de boetiek van het Textielmuseum. Heb je interesse in de producten? Neem dan per mail contact op met Shokouh of kom kijken in het textielatelier WIJ West, dat kan elke maandag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Meer weten? Neem contact op!

Openingstijden

maandag 10.00 – 12.30 uur
vrijdag 10.00 – 12.30 uur

laatste nieuws

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

Tijdens de meivakantie is WIJ West gesloten. Vanaf zaterdag 20 april zijn onze deuren daarom twee weken gesloten. Vanaf maandag 6 mei gaat WIJ West weer open. Wij wensen iedereen een fijne meivakantie toe en een gezellige Koningsdag op zaterdag 27 april!  

Lees meer
Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren we CleanUp West en gaan we samen met een groep enthousiaste buurtbewoners de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Maar natuurlijk kun je zelf ook op een ander moment aan de slag gaan om jouw buurt of straat op te...

Lees meer
Repair Café op zaterdag 13 april

Repair Café op zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april vindt er weer een Repair Café plaats in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan bijvoorbeeld langskomen met een defect apparaat, kapotte kleding of een fiets met een lekke band.  Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie...

Lees meer