Beter3West

Hulp bij klusjes in en om je huis. Beter3West is er voor bewoners die hulp nodig hebben op het gebied van klussen, fietsreparatie en reparatie van huncomputer. Maar ook voor bewoners die graag weer wat willen betekenen voor anderen. Beter3West helpt bewoners én zoekt mensen die ook willen helpen! De tegenprestatie komt vanuit de gedachte van wederkerigheid. Dat kan een geldbedrag(je) zijn, een klus die bij het talent van de bewoner past of iets anders wat samen afgesproken kan worden.

Beter3West voert met vrijwilligers klusjes uit bij bewoners die het geld niet hebben om dat professioneel te laten doen. Er wordt veel aandacht besteed aan het coachen van vrijwilligers en waar dat kan en gewenst is, worden de eerste stappen op weg naar betaald werk gemaakt.

Werktijden en -taken worden in onderling overleg bepaald. De klussen worden uitgevoerd in ruil voor een tegenprestatie. Dat kan een klein geldbedragje zijn, een keertje koken voor onze groep of zelf meehelpen bij een andere klus.

De Bike RepairShop en de PC RepairShop bij WIJ West maken ook onderdeel uit van Beter3West.

Adres & contact gegevens

Le Bourgetstraat 27, Tilburg (in het gebouw van WIJ West)
E-mail: Beter3west@contourdetwern.nl
Telefoon: 0612041150 – Hans Ebbing

Openingstijden

dinsdag: 09:00 tot 15:00 uur
woensdag: 09:00 tot 15:00 uur
donderdag: 09:00 tot 12:00 uur

laatste nieuws

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

Tijdens de meivakantie is WIJ West gesloten. Vanaf zaterdag 20 april zijn onze deuren daarom twee weken gesloten. Vanaf maandag 6 mei gaat WIJ West weer open. Wij wensen iedereen een fijne meivakantie toe en een gezellige Koningsdag op zaterdag 27 april!  

Lees meer
Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren we CleanUp West en gaan we samen met een groep enthousiaste buurtbewoners de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Maar natuurlijk kun je zelf ook op een ander moment aan de slag gaan om jouw buurt of straat op te...

Lees meer
Repair Café op zaterdag 13 april

Repair Café op zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april vindt er weer een Repair Café plaats in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan bijvoorbeeld langskomen met een defect apparaat, kapotte kleding of een fiets met een lekke band.  Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie...

Lees meer