Bewegen

Gezond leven, klinkt makkelijk. Is het echt niet altijd. Gezond leven is duurder, kost tijd en aandacht en vraagt dat je echt in beweging komt. WIJ West is samen met andere partners in de stad zoals het Sportbedrijf en Contourdetwern.  een project gestart om daar wat aan te gaan doen, met behulp van een smartphone app.

Fitcoin is een beweeg-app. Je krijgt Fitcoins voor leuke gezonde activiteiten: of je nu gaat wandelen, fietsen, deelneemt aan de Clean Up of iets anders. Doe je mee aan een van de activiteiten? Dan krijg je per activiteit een beloning in de vorm van Fitcoins. Deze beloning kan een gezonde lunch bij WIJ West zijn, een boodschappenbon of een andere beloning. Je kiest zelf waar je voor spaart.  Je kunt de activiteiten samen of alleen doen en omdat er allerlei mogelijkheden zijn kun je zelf kijken waar je voor kiest. Er komen geregeld nieuwe activiteiten en beloningen bij, zodat je altijd weer wat kunt doen om zo op een leuke manier te werken aan een gezondere leefstijl. “Steeds meer mensen willen iets doen aan hun gezondheid. Ze willen zich fitter voelen. Maar het is niet altijd makkelijk en daarom willen we dus iets nieuws proberen. Een aanpak waarbij bewegen niet alleen leuk maken, maar er ook een beloning aan koppelen. Zo heb je dubbel plezier van je inspanning!” zo geeft een van de initiatiefnemers aan.

Hoe werkt het? 
Start met het downloaden van de It’s My Life app op je telefoon. Gebruik onze communitycode ‘TLBW2022!’ Meer info en hulp nodig? Onderstaand vind je een uitleg. Je kunt ook de uitlegvideo bekijken, die staat onderaan deze pagina.

 

DOWNLOADEN STAPPENTELLER


Download ‘Google FitofApple Healthals je één van deze twee stappentellers nog niet hebt. Android gebruikt de ‘Google Fit’ applicatie uit de Google Play Store, stel deze activity tracker in. Check bij gebruik van IOS of jouw Gezondheid app ‘Apple Health’  juist is ingesteld en stappen telt.


STAP 2:
DOWNLOAD FITCOIN APP


Download
en installeer de Fitcoin app, deze heet ‘It’s my life’ en vind je via deze link (voor iPhone) of deze link (voor Android)..

 

STAP 3:
REGISTREREN IN APP


Registreer je door je e-mailadres en je gegevens in te vullen.

 

STAP 4:
WACHTWOORD INSTELLEN IN APP

Verzin een
wachtwoord en gebruik minimaal 8 tekens, een getal en een hoofdletter. Ga akkoord met de privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden.

 

STAP 5:
COMMUNITY CODE INVULLEN:
GEWOONGAONSTAATOP

Vul de juiste ‘Community Code’ in: GEWOONGAONSTAATOP

 

STAP 6:
BEVESTIG JE REGISTRATIE

Bevestig je registratie via de link die je ontvangt op het door jou opgegeven e-mailadres.


STAP 7:
INSTELLINGEN


7.1: Ga terug naar de ‘It’s my life’ app en klik rechts bovenaan op je Account.


7.2: Klik vervolgens op Instellingen stappenteller. Doorloop de stappen en connect de stappenteller met de app.


7.3: Voltooi account


STAP 8:
JE DOET MEE!

Start met verdienen!
Je doet mee! Verzamel Fitcoins via de app, en geef deze uit voor gezonde producten en diensten! 

 

UITLEG VIDEO:
Kom je er nog niet uit? Kijk even onderstaande uitlegvideo.