Ruilwinkel West – ‘t Santlopertje

Voor wijkbewoners met een smalle beurs biedt WIJ West in samenwerking met partners onderdak aan een aantal wijkdiensten en aan een aantal bijzondere ‘wijkwinkels’, opgezet voor en door bewoners. In de Ruilwinkel ‘t Santlopertje, opgezet door bewoners uit de wijk, kun je winkelen zonder geld.

Zin om te komen shoppen?

De uitgebreide collectie met veel verschillende spullen staat voor je klaar. Bij de ruilwinkel kun je terecht om spullen die je wil ruilen om te ruilen voor andere spullen. Of het nu gaat om (kinder)kleding, spullen voor in huis, speelgoed, curiosa, cd’s/dvd’s of sportspullen… de keuze is reuze!

Bij de ruilwinkel worden spullen ingenomen en je kunt ze weer inruilen voor andere spullen. Heb je zelf geen spullen om te ruilen? Dan kun je ook punten kopen. Je betaalt dan 50 cent per punt, € 2,50 voor 6 punten of € 5,00 voor 15 punten.

Hoe werkt het?

Heel makkelijk! Je komt bij ons langs of maakt een afspraak. Je neemt je spullen mee en krijgt van ons te horen hoeveel punten de door jou meegenomen spullen waard zijn. Op het moment dat de door jou ingeleverde spullen door anderen worden ingeruild of gekocht worden de punten opgeteld bij jouw puntentotaal. Zo spaar je punten om zelf mee te komen shoppen!

De eerste keer dat je bij ons komt schrijven we je in en ontvang je al direct 5 punten! Elk punt heeft een waarde van € 0,50.

“Mensen die niks of weinig te besteden hebben de mogelijkheid geven toch leuke dingen te kunnen aanschaffen”

Yolanda is één van de initiatiefnemers van de Ruilwinkel in West: ‘t Sandlopertje. In onderstaand filmpje stelt zij zichzelf voor en vertelt zij wat meer over de ruilwinkel, haar motivatie en geeft ze een rondleiding door de winkel. Ze is erg dankbaar naar de wijkraad en gemeente voor deze kans. Mocht je interesse hebben gekregen voor het lid worden van, of doneren van spullen, kom dan gerust een keertje langs!

Neem snel een kijkje in de winkel of bezoek de facebookpagina: Ruilwinkel ‘t Santlopertje.

Meer weten? Neem contact op!

Openingstijden

dinsdag 9.00 uur tot 16.00 uur
woensdag 9.00 uur tot 16.00 uur
donderdag 9.00 uur tot 12.00 uur
zaterdag 12.00 uur tot 16.00 uur

laatste nieuws

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor de vrijwilligers van het Digicafé van de Bibliotheek...

Lees meer
Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

WIJ West organiseert regelmatig workshops voor bewoners van Tilburg West en vrijwilligers van WIJ West. De WIJ West workshops, welke we in samenwerking met onze partners organiseren, gaan over allerlei vaardigheden waar je wat aan hebt bij vrijwilligerswerk of bij je...

Lees meer
WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

Volgende week vieren we carnaval in het zuiden en daarom is WIJ West gesloten van maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari. A.s. zaterdag 10 februari is WIJ West nog wel geopend voor het Repair Café. We wensen iedereen een fijne vakantie. Carnaval kun je ook vieren...

Lees meer