Geld beschikbaar voor activiteiten in de straat, buurt of wijk

Inwoners die een activiteit in hun straat of wijk willen organiseren, kunnen hiervoor geld krijgen via Verrijk je Wijk. Verrijk je Wijk is een project van de gemeente waarbij wordt samengewerkt met de wijk- en dorpsraden van de gemeente. Omdat veel vakantieplannen onzeker zijn in de coronatijd, roept de gemeente op om iets in de straat of eigen buurt te organiseren. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter regels.

Via Verrijk je Wijk van de gemeente is het mogelijk om een bijdrage voor een activiteit aan te vragen. Vorig jaar is geëxperimenteerd met de zogenoemde Leefstraat. Activiteiten in straten in Tilburg georganiseerd voor en door Tilburgers. De gemeente wil ook dit jaar dit initiatief voortzetten.

Tijdens corona zijn veel mensen aan thuis gebonden. Nu de regels versoepeld worden, is het ook fijn om met buurtgenoten of mensen uit de straat iets te organiseren. Denk hier bijvoorbeeld aan sportactiviteiten, oudhollandse spelen en samen eten. Zorg hierbij wel dat de RIVM-maatregelen worden toegepast. Veel Nederlanders geven aan dat corona hun vakantieplannen beïnvloed. Ook het kindervakantiewerk gaat dit jaar niet door. Des te meer reden om samen met de buurt of straat iets te organiseren. Verrijk je Wijk kan daarbij helpen.

Voor het aanvragen van een vergunning voor een activiteit, hoeven geen leges betaald te worden. Wel dien je bij de aanvraag van jouw activiteit het intakeformulier in te vullen en ter goedkeuring aan de gemeente voor te leggen (hoe dat moet zie je  op het formulier). Mocht het budget van Verrijk je Wijk niet voldoende zijn, dan stelt de gemeente extra geld beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.verrijkjewijk.nl.

De wijkraden besluiten over de uiteindelijke toekenning van de bijdrage in het kader van Verrijk je Wijk, neem voor meer informatie dus contact op met de wijkraad.

Publicatiedatum: dinsdag 14 juli 2020

meer nieuws