Textielatelier De Ontplooi

TextielAtelier De Ontplooi is een broedplaats van creatief talent. Een groep vrouwen met gevarieerde culturele achtergrond ontdekt en ontwikkelt er hun vaardigheden in het werken met textiel en leer. Hun producten zijn uniek en vinden gretig aftrek.

Hoofdzakelijk maken ze in het textielatelier kunstzinnige tassen van stof en leer en kunstzinnige sjaals van katoen, wol en zijde. TextielAtelier De Ontplooi heeft een eigen ruimte bij WIJ West. De deelnemers kunnen zich er in een gezellige en ontspannen sfeer ontwikkelen in allerlei textieltechnieken zoals bijvoorbeeld in de punchtechniek.

De prooducten zijn te koop in de winkel van het TextielMuseum, in het atelier zelf en via de website van WIJ West. Van de opbrengt van de verkochte producten gaat 75% naar de maker.
Ook voor kledingreparatie kun je bij ons terecht.

TextielAtelier De Ontplooi wordt ondersteund en gefaciliteerd door WIJ West.

Deelnemen aan het Textielatelier?
Ben je creatief en kun je naaien? Wil je nieuwe vaardigheden leren en jezelf ontwikkelen om mooie werkstukken te maken? Met de optie om deze te verkopen? Meld je dan aan bij Textielatelier de Ontplooi! Het TextielAtelier is elke maandag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur geopend. Heb je interesse in deelname? Neem dan per mail contact op met Shokouh via textielatelier@wijwest.nl.

Vrijwilliger gezocht voor ondersteuning
Het TextielAtelier zoekt een vrijwilliger die wil ondersteunen op woensdag en vrijdag (spullen klaarzetten, koffie/thee zetten, deelnemers begeleiden etc). Neem voor meer info contact op met Shokouh of kom langs tijdens openingstijden van het atelier.

Kledingreparatie
Ency (ook deelnemer van het TextielAtelier) biedt op eigen titel reparaties aan. Je kunt meerdere reparaties laten verrichten, onder andere het verkorten van broekspijpen, een ritssluiting van een broek vervangen of gordijnen inkorten. Heb jij een kledingstuk dat je wilt laten repareren of aanpassen? Neem dan contact op met Ency via: 06-42732173.

Meer weten? Neem contact op!

Openingstijden

maandag 10.00 – 12.30 uur
vrijdag 10.00 – 12.30 uur

Producten

Hieronder vind je enkele producten die gemaakt zijn in TextielAtelier De Ontplooi. Je kunt ze hier direct online kopen en dan afhalen in het atelier tijdens de openingstijden. Maar je kunt natuurlijk ook altijd even langs komen om het volledige aanbod te bekijken.