Ruilwinkel West – ‘t Santlopertje

Voor wijkbewoners met een smalle beurs biedt WIJ West in samenwerking met partners onderdak aan een aantal wijkdiensten en aan een aantal bijzondere ‘wijkwinkels’, opgezet voor en door bewoners. In de Ruilwinkel ‘t Santlopertje, opgezet door bewoners uit de wijk, kun je winkelen zonder geld.

Zin om te komen shoppen?

De uitgebreide collectie met veel verschillende spullen staat voor je klaar. Bij de ruilwinkel kun je terecht om spullen die je wil ruilen om te ruilen voor andere spullen. Of het nu gaat om (kinder)kleding, spullen voor in huis, speelgoed, curiosa, cd’s/dvd’s of sportspullen… de keuze is reuze!

Bij de ruilwinkel worden spullen ingenomen en je kunt ze weer inruilen voor andere spullen. Heb je zelf geen spullen om te ruilen? Dan kun je ook punten kopen. Je betaalt dan 50 cent per punt, € 2,50 voor 6 punten of € 5,00 voor 15 punten.

Hoe werkt het?

Heel makkelijk! Je komt bij ons langs of maakt een afspraak. Je neemt je spullen mee en krijgt van ons te horen hoeveel punten de door jou meegenomen spullen waard zijn. Op het moment dat de door jou ingeleverde spullen door anderen worden ingeruild of gekocht worden de punten opgeteld bij jouw puntentotaal. Zo spaar je punten om zelf mee te komen shoppen!

De eerste keer dat je bij ons komt schrijven we je in en ontvang je al direct 5 punten! Elk punt heeft een waarde van € 0,50.

“Mensen die niks of weinig te besteden hebben de mogelijkheid geven toch leuke dingen te kunnen aanschaffen”

Yolanda is één van de initiatiefnemers van de Ruilwinkel in West: ‘t Sandlopertje. In onderstaand filmpje stelt zij zichzelf voor en vertelt zij wat meer over de ruilwinkel, haar motivatie en geeft ze een rondleiding door de winkel. Ze is erg dankbaar naar de wijkraad en gemeente voor deze kans. Mocht je interesse hebben gekregen voor het lid worden van, of doneren van spullen, kom dan gerust een keertje langs!

Neem snel een kijkje in de winkel of bezoek de facebookpagina: Ruilwinkel ‘t Santlopertje.

Adres & contact gegevens

Openingstijden

dinsdag 9.00 uur tot 16.00 uur
woensdag 9.00 uur tot 16.00 uur
donderdag 9.00 uur tot 12.00 uur
zaterdag 12.00 uur tot 16.00 uur

laatste nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer