100 gezichten uit Tilburg West

In Tilburg West gaat een bijzonder project van start waarvoor honderd wijkbewoners worden geïnterviewd. Iedereen die trots is op de wijk of juist ideeën heeft hoe dingen anders of beter kunnen, is meer dan welkom om deel te nemen.

Tilburg West is een wijk waar veel culturen samenleven, een wijk met veel gezichten en met net zoveel persoonlijke verhalen. En ja… er zijn soms reële problemen… en de wijk is daardoor niet altijd positief in het nieuws. Maar er gebeuren ook genoeg mooie dingen in West. Buurtbewoners en partner organisaties zorgen voor een mooie energie en samenwerking. We vinden dat het tijd is om de positieve bewonersverhalen en ideeën uit de wijk meer in de spotlight te zetten. Samen zijn we West! We beginnen met het ophalen van 100 verhalen van bewoners uit de wijk. Dat gebeurt live door onze interviewers die langs de deuren gaan. Maar je kunt ook je gemak online de vragen zelf invullen via www.wijwest.nl/jouw-verhaal. De interviews zetten we op deze website en meerdere social media kanalen en voor een deel ook in de komende edities van de Wijkkrant. Onder de deelnemers verloten we iets moois… Als we de 100 verhalen hebben gehaald, verloten we 10 WEST shirts.

Vervolg op expositie portretten
100 gezichten uit Tilburg West is een vervolg op de expositie die nu op de ramen van WIJ West hangt, gerealiseerd i.s.m. Joy’s van Lieshout van ContourdeTwern. De expo bestaat uit een fantastische serie van mooie portretten op groot formaat, met bijbehorende quotes van de buurtbewoner welke in één zin vertellen wat er op dit moment speelt in zijn of haar leven, of waar diegene van droomt. De reeks van 100 artikelen borduurt daarop verder, alleen geven we nu de bewoners die dat leuk vinden, de kans om uitgebreider te vertellen en publiceren we het breder. We zijn heel benieuwd naar de verhalen die dit project oplevert. Bijkomend voordeel is dat wijkbewoners elkaar gelijk ook een beetje beter kennen en meer van elkaar weten wat er speelt.

Wil je deelnemen aan het project ‘100 gezichten uit Tilburg West’? Ga dan naar het online vragenformulier en doe mee! Wie weet vind je jouw verhaal dan binnenkort terug op onze website.

Publicatiedatum: maandag 8 maart 2021

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer