Veelzijdig programma tijdens Stadsbosdag op zondag 2 juni

Op zondag 2 juni organiseert Stadsbos013 een veelzijdige Stadsbosdag. Het programma biedt keuze uit meer dan 30 natuur-, cultuur- en sportactiviteiten. Zo kunnen bezoekers op pad met prins Willem VIII van Hessen-Kassel, peren proeven in een heuse Tilburgse perentuin of vogels spotten met de vogelaar. Het hele programma van de Stadsbosdag 2024 is nu te vinden via www.stadsbos013.nl/stadsbosdag.

Even het leven in het bos opzoeken
Voor veel Tilburgers zijn delen van Stadsbos013 nog onontdekt. De Stadsbosdag op 2 juni laat Tilburg en omstreken kennismaken met het gebied en alles wat er te doen is. Het programma is samengesteld door de ondernemers en organisaties die in het gebied gehuisvest zijn. Zij bieden de activiteiten gratis aan.

Aanmelden voor activiteiten
Voor een deel van de activiteiten is aanmelden noodzakelijk. Dit staat op de website per activiteit aangegeven. Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni vóór 18.00 uur. Voor alle activiteiten geldt: vol is vol.

Hoe kom je er?
Stadsbos013 is vanuit Tilburg West goed bereikbaar te voet of met de fiets. Vanaf WIJ West ben je lopend of met de fiets in enkele minuten in het Wandelbos, het dichtsbijzijnde deel van het Stadsbos vanuit onze wijk.

Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van de Stadsbosdag? Hou de website en social mediakanalen van Stadsbos013 (@stadsbos013) in de gaten.

Over Stadsbos013
Het Tilburgse stadsbos bestaat uit een verzameling van agrarische gebieden, bossen en parken. Het gebied ligt ten zuidwesten van Tilburg, ingesloten tussen de A58, de N260 en de stad. De grote diversiteit aan natuurgebieden is bijzonder: van droge heidevelden en rijke loofbossen tot monumentale landgoederen en drasse en moerige beekdalen. Deze gebieden hebben, naast een enorme biodiversiteit, een rijke cultuurhistorie die het verdient om ontdekt te worden.

De afgelopen jaren is Stadsbos013 op initiatief van de stad ontwikkeld. Er was geen blauwdruk aan de voorkant, maar er is met de inwoners, ondernemers, gebruikers en eigenaren gekeken naar welke ideeën konden worden uitgevoerd. En dat heeft gewerkt! Tal van initiatieven zijn ontwikkeld en maken Stadsbos013 tot een dynamisch gebied voor diverse doelgroepen.

Publicatiedatum: woensdag 15 mei 2024

meer nieuws

KookLokaal West zoekt keukenprins of -prinses

KookLokaal West zoekt keukenprins of -prinses

KookLokaal West zoekt naar vrijwilligers. Hebje interesse? Kom gewoon een keer kennis maken! KookLokaal West maakt lunches voor bezoekers van WIJ West op dinsdagen en op donderdagen. Op donderdagen maken ze ook de soep voor 130 kinderen van de basisschool. Zo nu en...

Lees meer
Juridisch Spreekuur elke donderdagochtend bij WIJ West

Juridisch Spreekuur elke donderdagochtend bij WIJ West

Iedere donderdag kun je van 9:00 uur tot 12:00 uur bij WIJ West terecht voor een juridisch spreekuur, verzorgd door rechtenstudenten. De studenten kunnen je onder andere helpen bij vragen over een uitkering van de gemeente, of de overheid (toeslagen, tegemoetkomingen,...

Lees meer
Kennismaking Avondje Uit

Kennismaking Avondje Uit

Stichting Avondje UIt 013 organiseert leuke en bijzondere vrijetijdsactiviteiten in Tilburg en omgeving. Doel van Avondje Uit is om een gezellige en leerzame omgeving te creeëren waar jongeren en jongvolwassenen van ongeveer 16 tot 36 jaar samenkomen, nieuwe mensen...

Lees meer