29 maart live sessie: interactief muziekstuk over Tilburg West

Kom donderdagavond 28 maart om 19.00 uur naar de Huiskamer van WIJ West voor een muzikale livesessie!

Het muziekproject dat half maart bij WIJ West is gestart krijgt een toffe wending: met trots presenteert WIJ West i.s.m. Fontys Academie voor de Kunsten een bijzonder muzikaal project waarin verhalen van Tilburgse bewoners centraal staan. Deze worden creatief omgezet naar een compositie door singer-songwriter Maite Rosa van Collecting Beats. De muziek is binnenkort te beluisteren via de website van WIJ West. De verhalen worden zaterdag 23 maart in de wijk opgehaald door Maite en op donderdagavond 28 maart kun je vanaf 19.00 uur in de huiskamer van WIJ West zelf ook bijdragen tijdens een live sessie! Aanmelden hoeft niet, kom gewoon!

Een deel van de verhalen komt uit een eerder project van theaterstudent Ankie de Wolff waarbij de bewoners van twee straten (Albertus Magnusstraat en de Thomas van Aquinostraat)in West samen een ‘straatgedicht’ hebben gemaakt. De gedichten wisten mooi de een deel van ziel van West te vangen. Het werd goed ontvangen en we willen dat voortzetten. Dit muzikale project pakt de draad verder op en zet de dromen en verhalen van West in de spotlight.


Het project maakt deel uit van het programma Art Goes West van het lectoraat Artistic Connective Practices (Fontys Academie voor de Kunsten).

 

#soundslikewest
Publicatiedatum: donderdag 14 maart 2024

meer nieuws

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

Tijdens de meivakantie is WIJ West gesloten. Vanaf zaterdag 20 april zijn onze deuren daarom twee weken gesloten. Vanaf maandag 6 mei gaat WIJ West weer open. Wij wensen iedereen een fijne meivakantie toe en een gezellige Koningsdag op zaterdag 27 april!  

Lees meer
Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren we CleanUp West en gaan we samen met een groep enthousiaste buurtbewoners de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Maar natuurlijk kun je zelf ook op een ander moment aan de slag gaan om jouw buurt of straat op te...

Lees meer
Repair Café op zaterdag 13 april

Repair Café op zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april vindt er weer een Repair Café plaats in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan bijvoorbeeld langskomen met een defect apparaat, kapotte kleding of een fiets met een lekke band.  Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie...

Lees meer