Theaterstudent Ankie maakt Straatgedichten met Tilburg West

Heeft u wel eens afgevraagd waar uw buren stiekem van dromen? Of wat hun grootste wens is?

Theatermaker Ankie de Wolff, dook de wijk in met de vraag: waar droomt u stiekem van? In een poging de wijk door middel van verhalen te verbinden. Zo is het project van de dromendichters ontstaan.

‘Welke stiekeme droom heeft u nog nooit iemand verteld?’ Met deze vraag belden ‘de dromendichters’, bij mensen aan. Zij vroegen naar hun diepste verlangens, hun grootste wensen en hun bizarste dromen. Om vanuit deze prachtige verhalen over liefde, geluk, eenzaamheid, familie en nog veel meer, twee gedichten te maken, waarin alle verhalen terug te lezen zijn.

Deze gedichten zijn daarna in grote letters op de straat uitgeschreven op de Albertus Magnusstraat en de Thomas van Aquinostraat. Het project werd onlangs afgesloten met een voorleesmiddag, waarin de gedichten werden voorgedragen onder het genot van een kopje thee en koffie.

Bekijk hieronder een videoverslag van het project. 

Wil je de gedichten in z’n geheel terug lezen? Klik hieronder op de afbeeldingen.

Publicatiedatum: woensdag 5 juli 2023

meer nieuws

Kom naar het Repair Café op zaterdag 13 juli

Kom naar het Repair Café op zaterdag 13 juli

 Op zaterdag 13 juli is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan langskomen met iets wat kapot is om het te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt...

Lees meer
CleanUp West op woensdag 3 juli gaat niet door

CleanUp West op woensdag 3 juli gaat niet door

De maandelijkse opruimactie CleanUp West die voor de maand juli op woensdag 3 juli gepland stond, gaat door omstandigheden helaas niet door. De eerstvolgende editie van CleanUp West is na de zomervakantie op woensdag 4 september. Dat CleanUp West komende woensdag niet...

Lees meer