Theaterstudent Ankie maakt Straatgedichten met Tilburg West

Heeft u wel eens afgevraagd waar uw buren stiekem van dromen? Of wat hun grootste wens is?

Theatermaker Ankie de Wolff, dook de wijk in met de vraag: waar droomt u stiekem van? In een poging de wijk door middel van verhalen te verbinden. Zo is het project van de dromendichters ontstaan.

‘Welke stiekeme droom heeft u nog nooit iemand verteld?’ Met deze vraag belden ‘de dromendichters’, bij mensen aan. Zij vroegen naar hun diepste verlangens, hun grootste wensen en hun bizarste dromen. Om vanuit deze prachtige verhalen over liefde, geluk, eenzaamheid, familie en nog veel meer, twee gedichten te maken, waarin alle verhalen terug te lezen zijn.

Deze gedichten zijn daarna in grote letters op de straat uitgeschreven op de Albertus Magnusstraat en de Thomas van Aquinostraat. Het project werd onlangs afgesloten met een voorleesmiddag, waarin de gedichten werden voorgedragen onder het genot van een kopje thee en koffie.

Bekijk hieronder een videoverslag van het project. 

Wil je de gedichten in z’n geheel terug lezen? Klik hieronder op de afbeeldingen.

Publicatiedatum: woensdag 5 juli 2023

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer