Praat mee over Wijkrechtspraak in Tilburg West

Onderstaande uitnodiging van de gemeente delen we graag met je. Op 8 en 11 mei kun je bij Wijkcentrum het Kruispunt meepraten over Wijkrechtspraak in Tilburg West. Onderstaand lees je meer over wat Wijkrechtspraak is.

Wanneer?
• Maandag 8 mei 19.00 uur – 21.00 uur
• Donderdag 11 mei 11.30 uur – 13.30 uur
• Donderdag 11 mei 19.00 uur – 21.00 uur

Waar?
Wijkcentrum het Kruispunt, Sinopelstraat 1

Meer informatie over wijkrechtspraak:
Vanaf deze zomer krijgen Tilburg Noord (Heikant en Stokhasselt) en Tilburg West (Wandelbos Noord/Het Zand) een wijkrechtbank. Een wijkrechter behandelt hier rechtszaken van bewoners uit de wijk. Bewoners uit deze wijken hoeven dus niet naar de rechtbank in Breda. De wijkrechters hebben veel aandacht voor de persoon en de problemen waarmee hij of zij te maken heeft. Wijkrechters vinden dat problemen er zijn om op te lossen. Ook voert de wijkrechter gesprekken om rechtszaken te voorkomen.

Alle problemen tegelijkertijd aangepakt
De wijkrechter behandelt eenvoudige, kleine rechtszaken. Kleine zaken die vaak een grote invloed hebben op het leven van mensen. Soms spelen er bij één persoon veel problemen tegelijk. Bijvoorbeeld schulden, conflicten in het gezin of tussen ex-partners, schoolverzuim of kleine strafbare feiten. Deze zaken worden normaal gesproken door verschillende rechters behandeld. De wijkrechter kijkt juist naar alle problemen tegelijkertijd, wat hier onderligt en probeert samen de bewoner tot echte oplossingen te komen.

Wijkrechtspraak gaat zich in Tilburg richten op de volgende thema’s:
• Schoolverzuim.
• Schulden en financiële problematiek.
• Echtscheidingsperikelen (incl. omgang en gezag).
• Veel voorkomende criminaliteit, bijv. drugs, winkeldiefstallen, internetoplichting, huiselijk geweld.

Praat mee
De gemeente is benieuwd naar hoe u aankijkt tegen Wijkrechtspraak. Waar moeten op worden gelet of wat moeten zeker niet worden vergeten? De gemeente hoort graag uw ideeën, zorgen of tips tijdens een van de bijeenkomsten op 8 / 11 mei. Meer informatie over Wijkrechtspraak Tilburg vindt u op de website van de rechtspraak.

Publicatiedatum: maandag 24 april 2023

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer