Pools Adviespunt bij WIJ West

SInds begin november zijn medewerkers van het Pools Adviespunt Stiching NAS elke maandag- en donderdagmiddag aanwezig bij WIJ West. Zij informeren Poolse migranten over de verschillende belangrijke aspecten van het leven in Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om het geven van praktische informatie, maar ook om de ervaringen van Polen in Tilburg uit te wisselen en te helpen bij alledaagse vraagstukken. Belangrijke aspecten zijn wonen, werken, onderwijs.

Stichting NAS (Naar Actieve Samenleving) richt zich op Poolse migranten in Tilburg. Zowel voor degenen die tijdelijk in Tilburg en omgeving verblijven als degenen die hier permanent wonen.

Michalina, voorzitter van de stiching merkte als hulpverlener, gespecialiseerd in de ondersteuning va Poolse gezinnen , hoeveel moeite maatschappelijke organisaties in Nederland hebben om Poolse migranten te activeren. “Veel Poolse migranten hebben moeite onderdeel te zijn van de Nederlandse maatschappij. Veel Polen volgen Nederlandse lessen, maar daarmee zijn de culturele verschillen nog niet verdwenen. Met Stiching NAS willen we Polen in Nederland meer kansen geven.” 

Pools sprekende mensen krijgen elke maandag- en donderdagmiddag gratis advies over wonen, werk, school en sociale dienstverlening in Tilburg en omgeving. Ze worden geholpen bij het plegen van telefoongesprekken naar een instelling of bij het invullen van formulieren en aanvragen.

De medewerkers van de stichting zijn elke maandag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur aanwezig in de Sportruimte van WIJ West. Stichting NAS werkt in Tilburg West samen met een groot aantal partners.

Kijk voor meer info op www.stichtingnas.nl.

 

Foto boven bericht: TheaUnsplash

Publicatiedatum: woensdag 13 december 2023
Vrijwilligers van het Poolse Adviespunt bij WIJ West

meer nieuws

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor de vrijwilligers van het Digicafé van de Bibliotheek...

Lees meer
Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

WIJ West organiseert regelmatig workshops voor bewoners van Tilburg West en vrijwilligers van WIJ West. De WIJ West workshops, welke we in samenwerking met onze partners organiseren, gaan over allerlei vaardigheden waar je wat aan hebt bij vrijwilligerswerk of bij je...

Lees meer
WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

Volgende week vieren we carnaval in het zuiden en daarom is WIJ West gesloten van maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari. A.s. zaterdag 10 februari is WIJ West nog wel geopend voor het Repair Café. We wensen iedereen een fijne vakantie. Carnaval kun je ook vieren...

Lees meer