Pools Adviespunt bij WIJ West

SInds begin november zijn medewerkers van het Pools Adviespunt Stiching NAS elke maandag- en donderdagmiddag aanwezig bij WIJ West. Zij informeren Poolse migranten over de verschillende belangrijke aspecten van het leven in Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om het geven van praktische informatie, maar ook om de ervaringen van Polen in Tilburg uit te wisselen en te helpen bij alledaagse vraagstukken. Belangrijke aspecten zijn wonen, werken, onderwijs.

Stichting NAS (Naar Actieve Samenleving) richt zich op Poolse migranten in Tilburg. Zowel voor degenen die tijdelijk in Tilburg en omgeving verblijven als degenen die hier permanent wonen.

Michalina, voorzitter van de stiching merkte als hulpverlener, gespecialiseerd in de ondersteuning va Poolse gezinnen , hoeveel moeite maatschappelijke organisaties in Nederland hebben om Poolse migranten te activeren. “Veel Poolse migranten hebben moeite onderdeel te zijn van de Nederlandse maatschappij. Veel Polen volgen Nederlandse lessen, maar daarmee zijn de culturele verschillen nog niet verdwenen. Met Stiching NAS willen we Polen in Nederland meer kansen geven.” 

Pools sprekende mensen krijgen elke maandag- en donderdagmiddag gratis advies over wonen, werk, school en sociale dienstverlening in Tilburg en omgeving. Ze worden geholpen bij het plegen van telefoongesprekken naar een instelling of bij het invullen van formulieren en aanvragen.

De medewerkers van de stichting zijn elke maandag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur aanwezig in de Sportruimte van WIJ West. Stichting NAS werkt in Tilburg West samen met een groot aantal partners.

Kijk voor meer info op www.stichtingnas.nl.

 

Foto boven bericht: TheaUnsplash

Publicatiedatum: woensdag 13 december 2023
Vrijwilligers van het Poolse Adviespunt bij WIJ West

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer