PC Repair Shop en Stichting Leergeld helpen Tilburgse kinderen aan laptops

Sinds enkele maanden werkt de PC Repair Shop samen met Stichting Leergeld Tilburg voor de levering van laptops. Inmiddels hebben enkele tientallen gezinnen al gebruik gemaakt van deze samenwerking. De vrijwilligers van de PC Repair Shop zorgen ervoor dat de laptops worden schoongemaakt en dat de software en de bestanden die erop staan worden verwijderd. Vervolgens worden ze voorzien van de nieuwste Windows omgeving met een Microsoft Office pakket, uiteraard met een officiële licentie.

Initiatiefnemer Daan vertelt enthousiast over de groei die de PC Repair Shop heeft doorgemaakt. “We krijgen de laptops van scholen die ze niet meer gebruiken omdat ze afgeschreven en vervangen zijn. Maar wij zijn er heel blij mee! Zo hebben onze vrijwilligers voldoende werk en kunnen we heel veel gezinnen voorzien van een nog goed werkende laptop”.

Aanvraag indienen voor een laptop
Heeft jouw kind op het basisonderwijs of voortgezet onderwijs een computer, laptop of Chromebook nodig en kun je deze niet betalen?  Dan kun je hiervoor bij Stichting Leergeld Tilburg een aanvraag indienen, zodat je kind alle schoolopdrachten kan uitvoeren en zich verder kan ontwikkelen op digitaal gebied.

Over de PC Repair Shop
De PC Repair Shop is één van de eerste organisaties die vanaf de start onze broedplaats een vaste plek bij WIJ West heeft. Doet jouw pc of laptop het niet meer zo goed en heb je geen geld om het door een bedrijf te laten repareren? Dan kun je bij de PC Repair Shop van Beter3West terecht met je vragen over je kapotte PC of laptop. Inmiddels heeft de PC Repair Shop ook in Tilburg Noord een locatie. Meer over de PC Repair Shop lees je op deze pagina.

 

 

Foto boven: Thomas ParkUnsplash 

Publicatiedatum: woensdag 22 november 2023
Foto van de werkplaats van de PC Repair Shop

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer