PC Repair Shop en Stichting Leergeld helpen Tilburgse kinderen aan laptops

Sinds enkele maanden werkt de PC Repair Shop samen met Stichting Leergeld Tilburg voor de levering van laptops. Inmiddels hebben enkele tientallen gezinnen al gebruik gemaakt van deze samenwerking. De vrijwilligers van de PC Repair Shop zorgen ervoor dat de laptops worden schoongemaakt en dat de software en de bestanden die erop staan worden verwijderd. Vervolgens worden ze voorzien van de nieuwste Windows omgeving met een Microsoft Office pakket, uiteraard met een officiële licentie.

Initiatiefnemer Daan vertelt enthousiast over de groei die de PC Repair Shop heeft doorgemaakt. “We krijgen de laptops van scholen die ze niet meer gebruiken omdat ze afgeschreven en vervangen zijn. Maar wij zijn er heel blij mee! Zo hebben onze vrijwilligers voldoende werk en kunnen we heel veel gezinnen voorzien van een nog goed werkende laptop”.

Aanvraag indienen voor een laptop
Heeft jouw kind op het basisonderwijs of voortgezet onderwijs een computer, laptop of Chromebook nodig en kun je deze niet betalen?  Dan kun je hiervoor bij Stichting Leergeld Tilburg een aanvraag indienen, zodat je kind alle schoolopdrachten kan uitvoeren en zich verder kan ontwikkelen op digitaal gebied.

Over de PC Repair Shop
De PC Repair Shop is één van de eerste organisaties die vanaf de start onze broedplaats een vaste plek bij WIJ West heeft. Doet jouw pc of laptop het niet meer zo goed en heb je geen geld om het door een bedrijf te laten repareren? Dan kun je bij de PC Repair Shop van Beter3West terecht met je vragen over je kapotte PC of laptop. Inmiddels heeft de PC Repair Shop ook in Tilburg Noord een locatie. Meer over de PC Repair Shop lees je op deze pagina.

 

 

Foto boven: Thomas ParkUnsplash 

Publicatiedatum: woensdag 22 november 2023
Foto van de werkplaats van de PC Repair Shop

meer nieuws

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

WIJ West gesloten tijdens meivakantie

Tijdens de meivakantie is WIJ West gesloten. Vanaf zaterdag 20 april zijn onze deuren daarom twee weken gesloten. Vanaf maandag 6 mei gaat WIJ West weer open. Wij wensen iedereen een fijne meivakantie toe en een gezellige Koningsdag op zaterdag 27 april!  

Lees meer
Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Organiseer je eigen CleanUp in Tilburg West

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren we CleanUp West en gaan we samen met een groep enthousiaste buurtbewoners de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Maar natuurlijk kun je zelf ook op een ander moment aan de slag gaan om jouw buurt of straat op te...

Lees meer
Repair Café op zaterdag 13 april

Repair Café op zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april vindt er weer een Repair Café plaats in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan bijvoorbeeld langskomen met een defect apparaat, kapotte kleding of een fiets met een lekke band.  Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie...

Lees meer