Wethouder Yusuf Çelik helpt mee bij aanbrengen energiebesparende maatregelen

Vanuit WijWest zijn we met WeEnergize bewoners van de Reit, het Wandelbos en ‘t Sant aan het helpen hun energierekening naar beneden te brengen. Dat doen we met eenvoudige energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie, zuinige douchekop, brievenbusborstels etc. Een vijftal vrijwilligers zijn hierbij actief en we verwachten nog dit jaar 100 bewoners hiermee te helpen.

Inmiddels hebben we 50 aanmeldingen gehad van bewoners uit de wijk en zijn er al in 30 woningen aanpassingen gedaan die direct energiebesparend zijn.

De komende weken gaan we in diverse straten weer actief flyeren en bewoners op de hoogte brengen van We Energize. Deze week sloot de Tilburgse wethouder Yusuf Çelik (verduurzaming en energietransitie) aan bij het team om geïnformeerd te worden. Ook heeft hij een handje meegeholpen. Bij wijkbewoonster Tonnie verving de wethouder enkele lampen en bracht hij radiatorfolie aan.

Wil je meer weten over het project en zou je ook mee willen doen? Op deze pagina lees je er meer over en kun je je aanmelden.

Publicatiedatum: woensdag 21 juni 2023

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer