Energie besparen met de witgoed omruilregeling

Tussen 7 en 11 december hebben bijna 13.000 Tilburgse huishoudens een brief ontvangen van de Gemeente Tilburg over de witgoed omruilregeling van de gemeent. Ook veel inwoners van Tilburg West hebben deze brief ontvangen en kunnen gebruik maken van deze lucratieve regeling.

Alle inwoners die begin december 800 euro energietoeslag 2023 kregen, kunnen hun oude wasmachine, koelkast of koelvriescombinatie omruilen voor een nieuw, energiezuiniger apparaat. Hiervoor stelt de gemeente per huishouden €550,- beschikbaar. Ook wanneer je de energietoeslag 2023 nog aan moet vragen en toegekend krijgt, word je daarna automatisch uitgenodigd voor de witgoedregeling.

Waarom is er een witgoedregeling?

Met de witgoedregeling kunnen huishoudens hun wasmachine, koelkast of koel-vriescombinatie van ongeveer 10 jaar oud, omruilen voor een nieuw, energiezuiniger apparaat. Dat bespaart energie(kosten) en is beter voor het klimaat.

Hoe werkt de witgoedregeling?
Heb je de energietoeslag ontvangen, dan krijg je vanzelf een brief over de witgoedregeling. In de brief staat informatie en een persoonlijke code. Met die code kun je digitaal een kadokaart aanvragen.
Je ontvangt de kadokaart binnen 2 weken per post. De kaart heeft een waarde van 550 euro. Daarmee kun je bij aangesloten (online) winkels een nieuw apparaat aanschaffen, eventueel met bijbetaling. Je kunt kiezen uit een wasmachine, een koelkast of een koel-vriescombinatie. Je oude apparaat wordt meegenomen bij de aflevering van het nieuwe apparaat.

Meer informatie over deze witgoedregeling vind je op de website van de Gemeente Tilburg op deze pagina.

 

Publicatiedatum: maandag 11 december 2023

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer