Energie besparen met de witgoed omruilregeling

Tussen 7 en 11 december hebben bijna 13.000 Tilburgse huishoudens een brief ontvangen van de Gemeente Tilburg over de witgoed omruilregeling van de gemeent. Ook veel inwoners van Tilburg West hebben deze brief ontvangen en kunnen gebruik maken van deze lucratieve regeling.

Alle inwoners die begin december 800 euro energietoeslag 2023 kregen, kunnen hun oude wasmachine, koelkast of koelvriescombinatie omruilen voor een nieuw, energiezuiniger apparaat. Hiervoor stelt de gemeente per huishouden €550,- beschikbaar. Ook wanneer je de energietoeslag 2023 nog aan moet vragen en toegekend krijgt, word je daarna automatisch uitgenodigd voor de witgoedregeling.

Waarom is er een witgoedregeling?

Met de witgoedregeling kunnen huishoudens hun wasmachine, koelkast of koel-vriescombinatie van ongeveer 10 jaar oud, omruilen voor een nieuw, energiezuiniger apparaat. Dat bespaart energie(kosten) en is beter voor het klimaat.

Hoe werkt de witgoedregeling?
Heb je de energietoeslag ontvangen, dan krijg je vanzelf een brief over de witgoedregeling. In de brief staat informatie en een persoonlijke code. Met die code kun je digitaal een kadokaart aanvragen.
Je ontvangt de kadokaart binnen 2 weken per post. De kaart heeft een waarde van 550 euro. Daarmee kun je bij aangesloten (online) winkels een nieuw apparaat aanschaffen, eventueel met bijbetaling. Je kunt kiezen uit een wasmachine, een koelkast of een koel-vriescombinatie. Je oude apparaat wordt meegenomen bij de aflevering van het nieuwe apparaat.

Meer informatie over deze witgoedregeling vind je op de website van de Gemeente Tilburg op deze pagina.

 

Publicatiedatum: maandag 11 december 2023

meer nieuws

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor de vrijwilligers van het Digicafé van de Bibliotheek...

Lees meer
Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

WIJ West organiseert regelmatig workshops voor bewoners van Tilburg West en vrijwilligers van WIJ West. De WIJ West workshops, welke we in samenwerking met onze partners organiseren, gaan over allerlei vaardigheden waar je wat aan hebt bij vrijwilligerswerk of bij je...

Lees meer
WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

Volgende week vieren we carnaval in het zuiden en daarom is WIJ West gesloten van maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari. A.s. zaterdag 10 februari is WIJ West nog wel geopend voor het Repair Café. We wensen iedereen een fijne vakantie. Carnaval kun je ook vieren...

Lees meer