De droom van Jan: Eenheid in de buurt

Jan van Beerendonk is al 58 jaar buurtbewoner van Tilburg West. Hij is gepensioneerd, maar zet zich op veel verschillende manieren in op het gebied van vrijwilligerswerk, dit doet hij tot wel 70 à 80 uur per week met liefde én plezier. Zo is Jan vrijwillig ambtenaar bij de politie, grondlegger van de buurttent, oprichter van de buurtpreventie, voorzitter van de veiligheidscommissie én voorlichter over de babbeltruc bij senioren en verzorgenden namens de politie.

Voor de voorlichtingen over de babbeltruc is hij niet alleen actief in Tilburg, maar ook in de rest van Nederland. Hij geeft deze voorlichtingen om mensen te leren waar zij op moeten letten bij bijvoorbeeld een inbraak of overval. Naast dit alles is Jan ook bezig met het ontwikkelen van een nieuwe app voor de buurtpreventie, hij wil hiermee de veiligheid in de wijk verbeteren. Wanneer deze app precies uitkomt is nog niet bekend, later meer hierover.

De laatste jaren valt het Jan steeds meer op dat de mentaliteit van de wijkbewoners is veranderd, er is weinig samenhang en sociale controle meer.
De droom van Jan is dat de betrokkenheid van de buurtbewoners in West versterkt wordt. Hij zou bijvoorbeeld graag zien dat meer mensen zich aansluiten bij de buurtpreventie. Een stukje geven en nemen, samen een eenheid creëren, daar maakt Jan zich hard voor.

Publicatiedatum: woensdag 27 januari 2021

meer nieuws

Kom naar het Repair Café op zaterdag 13 juli

Kom naar het Repair Café op zaterdag 13 juli

 Op zaterdag 13 juli is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan langskomen met iets wat kapot is om het te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt...

Lees meer
CleanUp West op woensdag 3 juli gaat niet door

CleanUp West op woensdag 3 juli gaat niet door

De maandelijkse opruimactie CleanUp West die voor de maand juli op woensdag 3 juli gepland stond, gaat door omstandigheden helaas niet door. De eerstvolgende editie van CleanUp West is na de zomervakantie op woensdag 4 september. Dat CleanUp West komende woensdag niet...

Lees meer