Juridisch Spreekuur elke donderdagochtend bij WIJ West

Iedere donderdag kun je van 9:00 uur tot 12:00 uur bij WIJ West terecht voor een juridisch spreekuur, verzorgd door rechtenstudenten. De studenten kunnen je onder andere helpen bij vragen over een uitkering van de gemeente, of de overheid (toeslagen, tegemoetkomingen, bijstand), het indienen van een aanvraag/bezwaar bij de overheid of bij vragen over schulden.

Ook voor andere vragen op persoonlijk juridisch vlak kunnen de studenten van hulp zijn. Bijvoorbeeld bij vragen over je huur- of koopwoning, vragen over loonbetalingen, ontslag, scheiding, erfenis of schade.

Strafrecht vragen
Heb je een brief gekregen van de rechtbank die je niet begrijpt? Heb je een verkeersboete gekregen, maar ben je het er niet mee eens? Word je verdacht van overtreding van de wet of heb je vragen over een strafblad? Tijdens het juridisch spreekuur kunnen de aanwezige studenten je helpen.

Naast juridisch advies kun je terecht voor gratis begeleiding en advies rondom:

  • Betaald werken & vacatures
  • Je CV opstellen
  • Hulp bij sollicitaties
  • Voor verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk of zgn. ‘ontwikkelbanen’
  • Advies & begeleiding voor het beginnen van een onderneming

Het juridisch spreekuur wordt mede mogelijk gemaakt door FieldLab West (Fontys en Avans) en SJAK. Het project duurt in principe tot eind juni.

 

 

Foto boven: Scott Graham | Unsplash

Publicatiedatum: maandag 13 mei 2024

meer nieuws

KookLokaal West zoekt keukenprins of -prinses

KookLokaal West zoekt keukenprins of -prinses

KookLokaal West zoekt naar vrijwilligers. Hebje interesse? Kom gewoon een keer kennis maken! KookLokaal West maakt lunches voor bezoekers van WIJ West op dinsdagen en op donderdagen. Op donderdagen maken ze ook de soep voor 130 kinderen van de basisschool. Zo nu en...

Lees meer
Kennismaking Avondje Uit

Kennismaking Avondje Uit

Stichting Avondje UIt 013 organiseert leuke en bijzondere vrijetijdsactiviteiten in Tilburg en omgeving. Doel van Avondje Uit is om een gezellige en leerzame omgeving te creeëren waar jongeren en jongvolwassenen van ongeveer 16 tot 36 jaar samenkomen, nieuwe mensen...

Lees meer