Doe je mee aan een ‘Walkshop’ voor een nieuw kunstproject in de wijk?

Publicatiedatum: dinsdag 20 juni 2023

Begin juli start de Poolse kunstenares Kamila Wolszczak een kunstproject samen met bewoners van de Tilburgse wijk ’t Sant. Woon jij in Tilburg West en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een nieuw kunstwerk in de wijk? Meld je dan aan voor een ‘walkshop’ waarin je Kamila helpt om meer over de wijk te weten te komen!

Kamila Wolszczak is een Poolse beeldend kunstenaar uit Den Haag. Ze haalt haar inspiratie uit wat ze ziet en vindt in stedelijke ruimtes. “Alles wat in een wijk te zien is vertelt een verhaal. Daarom wil ik de wijk ’t Sant graag beter leren kennen met hulp van de inwoners. Als eerste onderdeel van het project vraag ik je om mijn lokale gids te worden. Ik wil graag de omgeving door je ogen zien en je verhalen horen. Wil je met mij gaan wandelen in ’t Sant?”

Lijkt het je leuk om Kamila te helpen en met haar mee te lopen door de wijk tijdens een walkshop op 3 of 4 juli tussen 11.00 en 17.00 uur? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Een wandeling duurt ongeveer 60 minuten. Wie weet ben jij dan straks ‘co-creator’ van een nieuw kunstwerk in Tilburg West. Wordt het een sculptuur, een poëtische tekst, een expositie in de WIJktuin bij WIJ West of iets heel anders? 

Artist in residence
Het project in de wijk ’t Sant is een initiatief van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Kamila Wolszczak is gevraagd door de hogeschool als ‘artist in residence’. Kijk voor een impressie van een eerdere walkshop op haar website. Benieuwd naar eerder werk van Kamila? Op de website van The Hague Artists en op haar Instagram @kamila_wolszczak vind je een rijke verzameling van haar kunstprojecten.

Foto boven: Walkshop door Kamil Wolszczak – Foto rechts: Field Academy by Cocky Eek – Zone2Source, Tasha Arlova Photography

meer nieuws

Circus- en dansworkshop met thema ‘Thuis’

Circus- en dansworkshop met thema ‘Thuis’

Op donderdag 12 oktober organiseert TeaTime Company een GRATIS circus- en dansworkshop bij WIJ West voor kinderen van 7 tot 10 jaar. De workshop heeft als thema 'thuis'  waarbij circus en spel op een originele manier samen komen. De workshop vindt plaats in de...

Lees meer