Community Garden dag op woensdag 1 november

Op woensdag 1 november kleurt WIJ West helemaal groen want die dag organiseren we i.s.m. GroeiTuin 013 de ‘Community Garden’ dag bij WIJ West, een combiprogramma waar je kunt kiezen uit verschillende activiteiten. Je kunt meedoen aan de activiteiten in de WIJktuin, deelnemen aan de maandelijkse CleanUp West actie en de dag afsluiten in het WIJkrestaurant om gezellig samen te eten en terug te kijken op de activiteiten. Je kunt je via dit formulier direct aanmelden.

Wat kun je allemaal doen op woensdag 1 november?

Tuinklussen

WIJktuin winterklaar maken
De WIJktuin bij WIJ West gaan we winterklaar maken en er worden bloembollen geplant zodat de tuin er in het voorjaar weer kleurrijk bij staat. Onder begeleiding van vrijwilligers van GroeiTuin013 krijg je tips hoe je zelf je eigen tuin of dakterras winterklaar kan maken en zorgen we er samen voor dat de WIJktuin klaar is voor de komende wintermaanden.

Tuinplanten-hub 
In de ‘planten-hub’ van GroeiTuin 013 kun je tuinplanten vinden die zijn gebracht door inwoners van Tilburg. Planten die mensen anders weggooien omdat ze er geen plek meer voor hebben krijgen in de planten-hub een tijdelijk logeeradres. Deze worden later weer verkocht voor een betaalbare prijs, dus ook interessant voor mensen met een kleine beurs. Op woensdag 1 november kun je kennismaken met de vrijwilligers van de planten-hub, gaan we misscjhien ook wat planten uit de WIJktuin toevoegen aan de planten-hub en kun je zelf planten komen brengen uit je eigen tuin of een plant uit de planten-hub kopen.

CleanUp West

Onder de naam ‘CleanUp West’ gaan we elke eerste woensdag van de maand met een groep vrijwilligers de wijk in om zwerfvuil te rapen. Ook op woensdag 1 november kun je daaraan meedoen. Grijpers en vuilniszakken worden geregeld.

WIJKrestaurant

Voor iedereen die op woensdag1 november mee doet aan de bovenstaande activiteiten organiseren we na afloop het WIJ West WIJkrestaurant! De vrijwilligers van het kooklokaal maken een heerlijke maaltijd klaar die we samen gaan nuttigen in de huiskamer van WIJ West. Wil je mee eten? Geef dat dan aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Programma
De activiteiten vinden ‘s middags plaats en doen we in twee ronden. Je kunt één ronde meedoen, maar ook twee. Geef dat aan bij het aanmelden.

13.00 uur: Ontvangst en inloop
13.30 – 15.00 uur: Eerste ronde
15.00 – 17.00 uur: Tweede ronde
17.30 – 19.00 uur: WIJ West WIJkrestaurant

Aanmelden
Wil je meedoen aan één of meer van de activiteiten op woensdag 1 november? Meld je dan hieronder aan.

Publicatiedatum: woensdag 25 oktober 2023
Deze dag organiseren we samen met de vrijwilligers van GroeiTuin013

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 9 december

Repair Café op zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december kun je voor de laatste keer dit jaar langs komen tijdens het Repair Café bij WIJ West. Hét moment om bijvoorbeeld je kapotte kerstlampjes of het gat in je foute Kersttrui te laten herstellen! Onder het genot van een kop koffie of thee en een...

Lees meer
Laatste CleanUp West in 2023

Laatste CleanUp West in 2023

Op woensdag 6 december kun je voor de laatste keer dit jaar meedoen aan CleanUp West. Samen met andere enthousiaste bewoners uit Tilburg West gaan we de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Tijdens deze middagen kun je individueel of met een groepje deelnemen aan één...

Lees meer