Gezicht uit West: Nikki Verlaan

Wat is je leeftijd?
39

Hoe lang woon je al in Tilburg West?
11 jaar

Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen?
Ik woon in Tilburg West samen met mijn man Patrick en ons dochtertje Merijne van 1,5. Ik kom zelf uit de Randstad, maar ik ben voor de liefde in Tilburg terechtgekomen. Het liefst zijn we veel buiten te vinden maar er moet ook nog gewerkt worden. Ik werk bij Interpolis en ik help mensen die schades hebben.

Wat doe je graag in je vrije tijd en waarom vind je dat leuk?
Op dit moment vermaken we ons met online pubquizzen en escaperooms. En we kunnen gelukkig met z’n drietjes wel wandelen en ‘geocachen’. Geocachen is een soort schatzoeken met GPS. Daarnaast zijn we oprichters van De Spelcarrousel, de spellenclub uit Tilburg West waar je, als alles weer normaal is terecht kan om gezellig bordspellen te spelen. Dat laatste is echt een passie van ons. Er is veel eenzaamheid in Tilburg of mensen die geen kroegtijgers zijn, maar wel een leuke avond willen. Die kunnen bij ons terecht om een spelletje te spelen. Wij leggen de regels uit, dus het is een kwestie van zitten en meespelen. Het leuke is ook dat sommige mensen echt bewust een avondje samen uitgaan en lekker met elkaar spelen terwijl anderen juist komen om contact te maken met andere spelers. Een gemiddelde spelavond hebben we tussen de 40 en 50 spelers, maar we hebben ook wel eens uitschieters richting de 70. Zelf spelen we die avonden niet, we leggen alleen uit, maar het geeft zoveel energie om iedereen zoveel plezier te zien hebben.

Naar wat voor muziek luister je graag?
Van alles en nog wat, Eros Ramazotti, Mike oldfield, jaren ’80 muziek, foute muziek

Wat is je favoriete gerecht?
Dat is alles wat Grieks is

Heb je (een) huisdier/huisdieren?
We hebben 4 konijnen in onze tuin. Pumba en Muffin zijn 2 mannetjes en Olijfje en Wifi (ja we vonden het wel grappig om wifi in de tuin te hebben) zijn 2 vrouwtjes. Alhoewel we geen fan zijn van het optillen van konijnen omdat ze dat niet leuk vinden, is Muffin wel echt een lekkere kroelkont.. Hij vind het heerlijk om geaaid te worden.

Wat vind je leuk aan het wonen in Tilburg West?
Lekker divers, gezellige buurt, maar ook de voorzieningen, je bent lopend zo in het winkelcentrum, maar ook in het Wandelbos en onze locatie voor de spelavonden bij SJB ‘t Zand is letterlijk om de hoek.

Wat vind je minder leuk aan het wonen in Tilburg West?
Het asociale gedrag van sommige buurtgenoten. Onnodig harde vuurwerkknallen vanaf medio oktober. Het gerace door de straten met motors met knalpijpen of quads. En het ontbreken van peuterspeeltoestellen in de speeltuintjes. Die kinderen willen overal op klimmen maar alles is nog te hoog voor ze. En de parkeerplaatsen bjj het Westerpark, die zijn echt niet praktisch.

Heb je veel contact met je buurtbewoners?
Met de buren uit de straat en de mensen die vanuit de wijk naar de spelavonden komen.

Wat vind je mooi aan de wijk?
Het Wandelbos. En onze kant van het Westerpark is niet lelijk, maar zou wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken zodat het aantrekkelijker wordt om buiten te spelen of te picknicken en minder aantrekkelijk om er je hond te laten poepen.

Wat vind je absoluut NIET mooi aan de wijk?
Al die stenen tuinen en er zouden wat mij betreft wel wat meer bomen mogen staan.

Als je één iets aan de wijk mocht toevoegen. Wat zou dat dan zijn?
1 ding maar? Ik twijfel aan een peuterspeeltuin of een groot insectenhotel, maar aangezien ik die zelf ook kan maken, dan de peuterspeeltuin.

Heb je een droom voor west?
Dat mensen elkaar wat meer zien en minder met zichzelf bezig zijn en meer openstaan voor anderen.

Publicatiedatum: zondag 11 april 2021

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer