Gezicht uit West: Yolanda van der Loo

Wat is je leeftijd?
52

Hoe lang woon je al in Tilburg West?
10 jaar

Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen?
Ik ben Yolanda ik ben geboren in Boxtel. Ik heb geen diploma’s gehaald voor het MBO. Ik ben op 16e jarige leeftijd gaan werken. Op mijn 39e ben ik zwanger geraakt van een dochter, genaamd Marinella. Ze is nu 11 jaar oud. Bij mij thuis is het alleen mijn dochter en ik. Ik ben ook heel erg bezig met de natuur en het milieu. Ook ben ik bezig met mensen uit mijn omgeving. Ik ben er voor hen als luisterend oor.

Wat doe je graag in je vrije tijd en waarom vind je dat leuk?
Ik speel graag games samen met mij dochter zoals: Roblox of Minecraft. Dit vind ik leuk, omdat ik dan bezig ben met mijn dochter.
Mijn hobby’s zijn het werken in de Ruilwinkel, Diamant painting, dus eigenlijk heel creatief bezig zijn. Zo kan ik mijn hoofd goed leegmaken.

Naar wat voor muziek luister je graag?
Ik luister naar alle soorten muziek. Ik heb vroeger met mijn vriend een discotheek gehad en daardoor ben ik van alle soorten muziek gaan houden.

Wat is je favoriete gerecht?
Rijst met kip Hawai. Dat vind ik lekker, omdat mijn ouders eigenlijk alleen maar Hollandse maaltijden aten. Toen ik op mezelf ging wonen ontdekte ik andere gerechten.

Heb je (een) huisdier/huisdieren?
Ik heb twee honden en een kat. De honden heten Bobby en Binky en de kat heet Baby. Bobby hebben we gekregen van iemand die er niet meer voor kon zorgen. De vorige eigenaar had hem gered van iemand die hem mishandelde. Binky heb ik van een ouder gekocht die ik ken van de basisschool. Baby hebben we gekregen, omdat mijn dochter graag een kitten wilde.

Wat vind je leuk aan het wonen in Tilburg West?
De groene omgeving en vooral dat de mensen gewoon zijn. Je kan fijn wandelen in de bossen. Leuk speeltuintjes waar m’n dochter kan spelen. Ik kan makkelijk naar de supermarkten. Alle faciliteiten zijn vlakbij. Ik heb hele nauwe contacten met me buren en andere mensen zeg ik gedag tegen.

Wat vind je minder leuk aan het wonen in Tilburg West?
Wat ik minder vind is dat er bij mij in de buurt containers in de grond staan (de gemeenschappelijke containers) en daar word altijd vuil illegaal gestort.

Heb je veel contact met je buurtbewoners?
Ja, ik ken ze allemaal wel een beetje. Niet allemaal van naam, maar wel van gezicht.

Wat vind je mooi aan de wijk?
Het groen vind ik heel mooi. Vooral in de herfst wanneer de bladeren verkleuren. Ook vind ik het wel mooi in Tilburg West dat de mensen wel begaan zijn met elkaar. Ook word er redelijk veel georganiseerd.

Wat vind je absoluut NIET mooi aan de wijk?
Het vuil bij de containers. Af en toe last van drugsgebruikers in een park.

Als je één iets aan de wijk mocht toevoegen. Wat zou dat dan zijn?
Bij mij in de buurt zou ik zeggen een extra bushalte.

Heb je een droom voor west?
Dat de mensen elkaar allemaal kunnen accepteren zoals ze zijn. Ook dat de mensen elkaar kunnen helpen wanneer het nodig is.
Dat is mijn grootste droom voor west.

Publicatiedatum: zondag 11 april 2021

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer