Gezicht uit West: Myriam van Loon

Wat is je leeftijd?
71

Hoe lang woon je al in Tilburg West?
40 jaar

Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen?
Vorig jaar was ik 50 jaar getrouwd. Ik heb twee zoons genaamd Bart en Ruud. Bart heeft veel in de zorg gewerkt en is nu bezig met een klein bandje, Hij verzorgt in de zorg wel eens optreden. Ruud heeft vier jaar geleden besloten om wiskundeleraar te worden (hij heeft de opleiding in 3 jaar gehaald). Daarnaast is hij scoutingleider bij scoutinggroep the Challenge. Ik heb nu 3 kleinkinderen van 9, 7 en 1 jaar. Het vierde kleinkind is onderweg. Mijn man is ambtenaar geweest. Ik heb gewerkt tot 1983 in verschillende beroepen.

Wat doe je graag in je vrije tijd en waarom vind je dat leuk?
Alles. Ik houd namelijk weinig vrije tijd over, maar ik vind mijn vrijwilligerswerk wel erg leuk. Dat is tegelijk ook wel een soort vrijetijdsbesteding. Ik organiseer veel voor de wijk en ben voorzitter van de Wijkraad.

Naar wat voor muziek luister je graag?
Ik luister naar allerlei muziekgenres. Klassiek af en toe, carnavalsmuziek niet perse, maar het mag wel Nederlands zijn. Ik speel zelf geen instrument, maar mijn man en kinderen wel. Mijn man speelt saxofoon, mijn zoon trompet en mijn andere zoon speelt drums.

Wat is je favoriete gerecht?
Friet! Dit omdat ik ze zelf lekker kan bakken en dat vinden mijn kleinkinderen ook. Dat laatste geld ook voor de pannenkoeken die ik graag voor ze maak.

Heb je (een) huisdier/huisdieren?
Nee, ik heb zelf alleen maar een paar goudvissen gehad. Ik heb namelijk hooikoorts. Huisdieren zijn niet zo handig voor me, ik ben namelijk vaak weg en mijn man ook.

Wat vind je leuk aan het wonen in Tilburg West?
Ik vind het prettig om te wonen in het groen. Je heb veel voorzieningen. Je hebt hier ook veel onderwijs voor de kinderen en jongeren om te leren en studeren. En je hebt hier veel contact met elkaar.

Wat vind je minder leuk aan het wonen in Tilburg West?
Ik vind het jammer dat sommige bewoners niet echt aansluiting zoeken in de wijk. Ik nodig ze uit voor vergaderingen maar ze komen niet. Dat vind ik jammer want ik wil namelijk dat we met ze allen samen deel van een fijne een wijk kunnen zijn. Ook vind ik de negativiteit van wat er over de wijk wordt geschreven niet leuk, ik wordt hier wel eens boos van.

Heb je veel contact met je buurtbewoners?
Ja, ook door het werk wat ik doe.

Wat vind je mooi aan de wijk?
Het groen waar ik in woon. Ook de voorzieningen en het onderwijs voor de kinderen die we hier in de wijk aanbieden.

Als je één iets aan de wijk mocht toevoegen. Wat zou dat dan zijn?
Meer integratie en deelname van nieuwe Nederlanders in de wijk.

Heb je een droom voor west?
Dat het Eén West wordt!

Publicatiedatum: zondag 11 april 2021

meer nieuws

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor de vrijwilligers van het Digicafé van de Bibliotheek...

Lees meer
Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

WIJ West organiseert regelmatig workshops voor bewoners van Tilburg West en vrijwilligers van WIJ West. De WIJ West workshops, welke we in samenwerking met onze partners organiseren, gaan over allerlei vaardigheden waar je wat aan hebt bij vrijwilligerswerk of bij je...

Lees meer
WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

Volgende week vieren we carnaval in het zuiden en daarom is WIJ West gesloten van maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari. A.s. zaterdag 10 februari is WIJ West nog wel geopend voor het Repair Café. We wensen iedereen een fijne vakantie. Carnaval kun je ook vieren...

Lees meer