Gezicht uit West: Mika Franken

Wat is je leeftijd?
17

Hoe lang woon je al in Tilburg West?
Heel mijn leven.

Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen?
Ik ben een jonge student die midden in het leven staat. Ik heb een moeilijke tijd met mentale gezondheidsproblemen achter de rug en ben nu weer volop bezig met school en werk. Verder ben ik een heel sociale jongen en vind ik het heerlijk om onder de mensen te zijn. Ik woon al heel mijn leven in de Schrijversbuurt samen met mijn ouders en zus (ze woont sinds kort op kamers).

Wat doe je graag in je vrije tijd en waarom vind je dat leuk?
Met mensen afspreken, socializen en dat soort dingen. af en toe een film kijken.

Naar wat voor muziek luister je graag?
Ik luister naar alles. Het ligt eraan waarin ik op dat moment zin heb. Ik luister vooral rustigere rap muziek de laatste tijd.

Wat is je favoriete gerecht?
Pasta Bolognese (Liefst met spaghetti)

Heb je (een) huisdier/huisdieren?
Jazeker, ik heb 2 katten, Flo en Wammes.

Wat vind je leuk aan het wonen in Tilburg West?
Om eerlijk te zijn heel veel, het multiculturele aspect van de wijk vind ik prettig, niet alleen mensen van één afkomst zien, maar alles door elkaar in harmonie zien leven. Daarnaast ook het groen in de wijk, de grote hoeveelheid groen in de wijk geeft een gezond gevoel en rust.

Wat vind je minder leuk aan het wonen in Tilburg West?
Toch wel het stukje criminaliteit.

Wat kan beter?
Je ziet dat hier in West mede door het beleid van de gemeente veel lager opgeleide mensen en veel nieuwe Nederlanders in west komen wonen.

Heb je veel contact met je buurtbewoners?
Jazeker, de mensen in de straat ken ik al van kleins af aan en heb ik vaak contact mee, verder worden nieuwe buurtbewoners snel opgenomen in de wijk.

Wat vind je mooi aan de wijk?
Het mooie aan de wijk vind ik het vele groen, dat geeft me een prettig gevoel van duurzaamheid.

Wat vind je absoluut NIET mooi aan de wijk?
De huizen in de wat oudere wijken zien er ook flink verouderd uit, of de lange rits rijtjeshuizen waar geen verschil in te zien is. Wat vernieuwing en afwisseling zou fijn zijn.

Als je één iets aan de wijk mocht toevoegen. Wat zou dat dan zijn?
Ietwat meer vrijetijdsvoorzieningen, voor veel moeten we naar de Reeshof of naar het centrum uitwijken. Het zou prettig zijn om iets meer keus te hebben in West.

Heb je een droom voor west?
Dat de algemene misvatting van onveiligheid in de wijk opgelost wordt. Ik merk van vrienden dat ze soms daadwerkelijk spanning ervaren als ze naar West moeten omdat ze denken dat het hier gevaarlijk is. Onzin natuurlijk maar dat weten ze dus niet.

Publicatiedatum: zondag 11 april 2021

meer nieuws

KookLokaal West zoekt keukenprins of -prinses

KookLokaal West zoekt keukenprins of -prinses

KookLokaal West zoekt naar vrijwilligers. Hebje interesse? Kom gewoon een keer kennis maken! KookLokaal West maakt lunches voor bezoekers van WIJ West op dinsdagen en op donderdagen. Op donderdagen maken ze ook de soep voor 130 kinderen van de basisschool. Zo nu en...

Lees meer
Juridisch Spreekuur elke donderdagochtend bij WIJ West

Juridisch Spreekuur elke donderdagochtend bij WIJ West

Iedere donderdag kun je van 9:00 uur tot 12:00 uur bij WIJ West terecht voor een juridisch spreekuur, verzorgd door rechtenstudenten. De studenten kunnen je onder andere helpen bij vragen over een uitkering van de gemeente, of de overheid (toeslagen, tegemoetkomingen,...

Lees meer