Gezicht uit West: Maisa
Gezicht uit West
Het verhaal van Gezicht uit West: Maisa

Wat is je leeftijd?
38

Hoe lang woon je al in Tilburg West?
16 jaar

Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen?
Ik was 23 toen wij in Tilburg West kwamen wonen. Ik heb twee kinderen en sinds die naar school zijn gegaan heb ik heel veel contact met de mensen in de wjik. Het liefste help ik mensen , ook help ik veel mee op de school ik ben overblijfmoeder en ook geef ik Arabische les.

Wat doe je graag in je vrije tijd en waarom vind je dat leuk?
In mijn vrije tijd help ik graag mensen en vind ik het geweldig om contact te hebben met andere mensen.

Naar wat voor muziek luister je graag?
Ik luister graag naar Arabische muziek en dan de hele zachte muziek, die luister ik het liefste in de ochtend met koffie erbij.

Wat is je favoriete gerecht?
Mijn favoriete gerecht is friet.

Heb je (een) huisdier/huisdieren?
Nee, ik heb geen huisdieren.

Wat vind je leuk aan het wonen in Tilburg West?
Ik vind alles hier in Tilburg West leuk. Vooral de afgelopen tijd vind ik het steeds leuker worden, omdat er veel leuke dingen komen bijvoorbeeld WIJ West. In de wijk heb ik veel contact met andere mensen. Dit is ontstaan door het helpen van mensen en door basisschool Jeanne d’Arc naast WIJ West.

Wat vind je minder leuk aan het wonen in Tilburg West?
Ik voel me hier helemaal op mijn gemak en vind het een leuke buurt om in te wonen, dus ik heb geen minder leuke dingen ervaren aan het wonen in Tilburg West.

Heb je veel contact met je buurtbewoners?
Ja ik heb heel veel contact!

Wat vind je mooi aan de wijk?
Ik vind WIJ West heel erg mooi je ziet het iedere week verbeteren, dit vind ik leuk om te zien. Ook vind ik het tennisveld en bibliotheek ’t Zand mooi.

Wat vind je absoluut NIET mooi aan de wijk?
Ik vind de tegels op straat langs de huizen niet mooi, omdat ze vaak los liggen en dit vind ik ook erg gevaarlijk vooral voor oudere mensen. Ik zou graag willen dat hier iets aan gedaan word.

Als je één iets aan de wijk mocht toevoegen. Wat zou dat dan zijn?
Ik zou graag meer schommels voor de kinderen willen, omdat er vaak veel kinderen op de schommel willen waardoor mijn dochter vaak eerder naar huis komt.

Heb je een droom voor west?
Mijn droom is dat West voor altijd zo leuk blijft, er geen problemen zijn en mensen elkaar helpen.

meer gezichten van West

Jongeren gezocht voor 100 gezichten van WEST

Jongeren gezocht voor 100 gezichten van WEST

Voor onze rubriek "100 Gezichten van West", gaat student Emma Mencke de komende tijd een boel jongeren interviewen.tussen de 15-25 jaar. Ben jij een jongere? Of weet jij misschien jongeren met wie Emma contact mag opnemen hierover? Zo ja laat het ons weten door een...

Lees meer
Gezicht uit West: Anny van Berkel

Gezicht uit West: Anny van Berkel

Wat is je leeftijd? 78 Hoe lang woon je al in Tilburg West? 4 jaar Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen? Ik ben 24/7 mantelzorger. Daarbuiten kan ik weinig meer doen, want ik moet constant voor mijn man zorgen. Verder heb ik twee...

Lees meer
Gezicht uit West: Gloria van der Laan

Gezicht uit West: Gloria van der Laan

Wat is je leeftijd? 57 Hoe lang woon je al in Tilburg West? Ik woon nu iets langer dan een jaar in Tilburg West. Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen? Ik woon samen met mijn zoon in Tilburg West. Ik ben een open persoon en vind het...

Lees meer