Gezicht uit West: Femke Meijeren

Wat is je leeftijd?
34

Hoe lang woon je al in Tilburg West?
13 jaar

Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen?
Ik heb altijd in Tilburg Noord gewoond en ben in 2008 verhuisd naar Tilburg West. Ik heb drie dochters, Annabel, Emma en Julia en ben 8 jaar getrouwd met mijn man.

Wat doe je graag in je vrije tijd en waarom vind je dat leuk?
Ik zit in een carnavalsband in Oosterhout. Creëren, muziek maken en mensen blij maken, vind ik het leukste om te doen. Ook houd ik van knutselen en hout bewerken. Kort samengevat kun je zeggen dat ik er erg van houd creatief bezig te zijn.

Naar wat voor muziek luister je graag?
Carnavalsmuziek, Nederlandstalige muziek en wat er op de radio komt. Ik vind eigenlijk heel veel verschillende muziek leuk.

Wat is je favoriete gerecht?
Mexicaanse wraps en chinees.

Heb je (een) huisdier/huisdieren?
Ik heb een hond, drie katten en twee konijnen. Zelf heb ik vroeger ook veel dieren gehad en daarom vind ik het belangrijk dat mijn kinderen hier ook iets van meekrijgen.

Wat vind je leuk aan het wonen in Tilburg West?
Ik vind het interessant dat Tilburg West heel multicultureel is. In West woont heel wat familie van me en dat is ook fijn, want dan heb je gelijk een netwerk. Ik kan goed overweg met mijn buren, omdat iedereen wel een rugzakje heeft en je hierdoor goed met elkaar kunt praten over je situatie. Dit verbindt mensen heel erg.

Wat vind je minder leuk aan het wonen in Tilburg West?
Ik vind de multiculturele samenleving erg leuk, maar ook wel lastig af en toe, omdat er toch vaak een taal- of cultuurbarrière is. De hangjongeren zijn soms ook nog wel eens een probleem, maar op het moment dat je er een praatje mee maakt is het goed. Dan kennen ze je goed en is het prima. Toen ik hier kwam wonen was ik nog vrij jong en was dat echter wel anders. Er is nu al veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat er iets te doen is voor de jongeren, zodat ze niet op straat blijven hangen.

Heb je veel contact met je buurtbewoners?
Ja. Eigenlijk pas sinds ik kinderen heb en gastouder ben, kom ik meer buiten, ook overdag en dan maak ik een praatje met mijn buurtbewoners, zo zijn er vriendschappen ontstaan en dat vind ik heel mooi.

Wat vind je mooi aan de wijk?
Ik vind dat er niet veel bijzonders is qua inrichting en groen, maar op dit moment wordt daar wel veel aan gedaan om het te verbeteren. Natuurlijk heb je wel het Wandelbos in de buurt. Dat is zeker een pluspunt.

Wat vind je absoluut NIET mooi aan de wijk?
Er is niet veel verschil in inrichting. Veel is hetzelfde, er is niet echt iets bijzonders en er is geen historie.

Als je één iets aan de wijk mocht toevoegen. Wat zou dat dan zijn?
Speeltuinen. Dat er wat meer speeltoestellen komen voor de kinderen. Vaak is er wel een speeltuin in de buurt, maar daar staat dan maar een toestel. Op het moment dat er dan een paar kinderen spelen is er al snel te weinig ruimte. Ook zou het fijn zijn als de kinderen daar dan zelfstandig heen kunnen, zodat ze wel die vrijheid hebben.

Heb je een droom voor west?
Ik vind dat er in de tijd dat ik hier woon al veel veranderd is op veel verschillende vlakken. Het zou daarom mooi zijn als we die erkenning krijgen en de manier waarop we nu bezig zijn met het ontwikkelen zo door zetten en iedereen een plekje in de maatschappij kan krijgen.

Publicatiedatum: zondag 11 april 2021

meer nieuws

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Elke woensdagmiddag Digicafé in Tilburg West

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor de vrijwilligers van het Digicafé van de Bibliotheek...

Lees meer
Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

Welke WIJ West workshop wil jij volgen?

WIJ West organiseert regelmatig workshops voor bewoners van Tilburg West en vrijwilligers van WIJ West. De WIJ West workshops, welke we in samenwerking met onze partners organiseren, gaan over allerlei vaardigheden waar je wat aan hebt bij vrijwilligerswerk of bij je...

Lees meer
WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

WIJ West gesloten in Carnavalsvakantie

Volgende week vieren we carnaval in het zuiden en daarom is WIJ West gesloten van maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari. A.s. zaterdag 10 februari is WIJ West nog wel geopend voor het Repair Café. We wensen iedereen een fijne vakantie. Carnaval kun je ook vieren...

Lees meer