Gezicht uit West: Bjorn Pennings

Wat is je leeftijd?
43

Hoe lang woon je al in Tilburg West?
15 jaar

Kun je wat over jezelf (en als je wilt, ook over je evt gezin) vertellen?
Ik ben geboren in Waalwijk in 1978. In 1983 ben ik verhuisd naar Udenhout, dat tegenwoordig deel uitmaakt van gemeente Tilburg. Ik ben naar het Cobbenhagen college gegaan hier in Tilburg. Ook heb ik op de Rooi Pannen gezeten voor het hotelschool. Ik ben een tijdje in het buitenland geweest, als skileeraar en heb ik gedanst in musicals in Duitsland. Daarna ben ik terug naar Nederland gekomen en ben ik bij de Efteling gaan werken, ik werk daar als sous chef en ik ontwikkel ik nieuwe formules, omdat mensen steeds gezonder gaan eten. Ik leid jonge keukenhulpen op. Ik kijk thuis ook graag naar voetbal, ik schrijf rapliedjes en ik ben dichter. Ik heb een vriendin, daar ben ik nu 5 jaar mee samen. We hebben geen kinderen.

Wat doe je graag in je vrije tijd en waarom vind je dat leuk?
Ik schrijf dus rapliedjes en maak gedichten. Ik luister ook graag muziek met vrienden en zodra het weer kan zit ik graag op een terras. En verder werk ik graag bij de Efteling.

Naar wat voor muziek luister je graag?
Het liefst hiphop, dit omdat ik er mee ben opgegroeid. Ik heb ook van m’n vader Rock muziek meegekregen.

Wat is je favoriete gerecht?
Wat ik eigenlijk het lekkerste gerecht vind is als m’n moeder gewoon verse gehaktballetjes maakt met aardappels en erwtjes.

Heb je (een) huisdier/huisdieren?
Ik heb 2 katten genaamd Bougie en Jinx, ze zijn allebei 15 jaar oud.

Wat vind je leuk aan het wonen in Tilburg West?
Zodra de zon gaat schijnen zitten veel buurtbewoners lekker buiten en word er wel eens een BBQ aangestoken. Mensen maken veel praatjes me elkaar. Ik vind dat wij wel een multiculturele wijk zijn en elkaar ook echt opzoeken. Het is een beetje dorpje in de stad.

Wat vind je minder leuk aan het wonen in Tilburg West?
Wat ik minder vind is dat de gebouwen een dunne muur hebben. Als de buren verkouden zijn en en niezen, kan ik dat al horen in mijn huis.

Heb je veel contact met je buurtbewoners?
We maken praatjes op straat. Verder ben ik wel sociaal, maar ik vind het niet erg om alleen te zijn.

Wat vind je mooi aan de wijk?
Ik vind dat het groen goed word bijgehouden en de seizoensplanten zijn mooi. Ik woon bij de universiteit en het hele terrein is ook gewoon echt heel mooi.

Wat vind je absoluut NIET mooi aan de wijk?
Qua gebouwen is er wel veel opgeknapt, maar ook weer verouderd. Dus de gebouwen mogen wel verbeterd voor mij. Ook de eentonigheid, hiermee bedoel ik dat er wel erg veel flatjes er hetzelfde uit zien. Graag zou ik dus diversiteit willen zien.

Als je één iets aan de wijk mocht toevoegen. Wat zou dat dan zijn?
Het liefst een poppodium.

Heb je een droom voor west?
Ik heb eigenlijk een combinatiedroom voor mijzelf in West. Ik zou het heel leuk vinden om op poëtisch vlak iets voor West te doen. Op die manier wil ik West een gezicht helpen geven.

Publicatiedatum: zondag 11 april 2021

meer nieuws

Repair Café op zaterdag 8 juni

Repair Café op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café in de huiskamer van WIJ West. Je kunt dan weer langskomen om iets wat kapot is te laten repareren. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café kun je de reparatie van jouw defecte voorwerp uitvoeren. Je krijgt deskundig...

Lees meer
Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Gezinnendag op ‘Dag van het Kind’ zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni is het de intermationale Dag van het Kind en is er een Gezinnendag bij WIJ West. Van 10.30 tot 14.30 uur vinden er verschillende leuke kinderactiviteiten plaats op het schoolplein van basisschool Jeanne d'Arc en in de wijktuin van WIJ West. Binnen...

Lees meer