Textielatelier De Ontplooi

TextielAtelier “De Ontplooi”, gevestigd bij WIJ West, organiseert op donderdag 12 oktober een workshop tassen maken.  Ben je een beetje handig en creatief en lijkt het je leuk? Meld je dan nu aan! Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

Tijdens de workshop leer je van Shokouh  onder andere de basistechnieken om leer te bewerken. “We maken namelijk tassen van restpartijen leer en andere (rest)materialen.  Op die manier willen we bijdragen aan het verminderen van verspilling.“  Vind je het na de cursus leuk om verder te gaan met het maken van  tassen?  Laat het weten aan Shokouh!

Tijden: 10h30 – 12h00. Deelname kost 5 euro.

Meld je aan voor de workshop tassen maken op 12 oktober – klik hierMeer informatie overTextielAtelier “De Ontplooi”
Veel vrouwen in Tilburg West hebben naaitalent, maar hebben het financieel niet breed. Aan hen biedt TextielAtelier “De Ontplooi” volop de ruimte om zich te ontwikkelen en om een zakcent bij te verdienen. Het levert mooie textielproducten op die vervolgens verkocht worden. De deelnemers krijgen 50% van de opbrengsten. Ondertussen werken ze aan de ontwikkeling van hun talenten. Dus twee vliegen in één klap!

De activiteiten van het atelier, gehuisvest bij WIJ West aan Le Bourgetstraat 27. worden vakkundig begeleid door initiatiefnemer Shokouh Nekoui. “De deelnemers kunnen zich bij ons ontwikkelen in allerlei textieltechnieken; bijvoorbeeld in de ‘punchtechniek’.  We maken tassen, kussens en nog veel meer. We zorgen voor een gezellige en leerzame sfeer. De koffie en de thee staan klaar.” Het TextielAtelier wordt ondersteund en gefaciliteerd door WIJ West i.s.m. ContourdeTwern.

Interesse in producten? 
In onderstaande fotogalerij vind je de producten van het TextielAtelier en meer informatie over hoe je deze kunt kopen.

Deelnemen aan het Textielatelier?
Ben je creatief en kun je naaien? Wil je nieuwe vaardigheden leren en jezelf ontwikkelen om mooie werkstukken te maken? Met de optie om deze te verkopen? Meld je dan aan bij Textielatelier de Ontplooi! Het TextielAtelier is elke woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur geopend. Heb je interesse in deelname? Neem dan per mail contact op met Shokouh

Vrijwilliger gezocht voor ondersteuning
Het TextielAtelier zoekt een vrijwilliger die wil ondersteunen op de woensdagen en vrijdagen (spullen klaarzetten, koffie/thee zetten, deelnemers begeleiden etc). Neem voor meer info contact op met Shokouh of kom langs op woensdag of vrijdag tussen 10:00 uur en 12:30 uur!

Prijslijst reparaties door Ency
Ency (ook deelnemer van het TextielAtelier) biedt op eigen titel reparaties aan. Je kunt meerdere reparaties laten verrichten, onder andere:

* verkorten broekspijpen: 5 euro
* ritssluiting van broek vervangen: 6 euro
* gordijnen inkorten: 2 euro per meter (breedte)

Bovenstaande zijn richtprijzen. Natuurlijk is elke klus maatwerk en ter plekke spreekt Ency een definitieve prijs met je af. Contact Ency: 06 42732173

Producten etalage

Onderstaande producten verkopen we bij WIJ West en een selectie van onze handgemaakte tassen vind je in de boetiek van het Textielmuseum. Heb je interesse in de producten? Neem dan per mail contact op met Shokouh of kom kijken in het textielatelier WIJ West, dat kan elke woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur. 

Nieuws Textielatelier

12 okt: workshop tassen maken

TextielAtelier “De Ontplooi”, gevestigd bij WIJ West, organiseert op donderdag 12 oktober een workshop tassen maken.  Ben je een beetje handig en creatief en lijkt het je leuk? Meld je dan nu aan! Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. Tijdens de workshop wordt je begeleid...

Lees meer

Oproep: doe mee met Textielatelier Ontplooi

Wil jij je talent ontwikkelen? Ben je creatief en kun je naaien? Wil je nieuwe vaardigheden leren en jezelf ontwikkelen om mooie werkstukken te maken? Met de optie om deze te verkopen? Meld je dan aan! Wij zorgen voor een gezellige en leerzame sfeer. De koffie en de...

Lees meer