Stichting Nas

Stichting NAS (Naar Actieve Samenleving) richt zich op Poolse migranten in Tilburg. Zowel voor degenen die tijdelijk in Tilburg en omgeving verblijven als degenen die hier permanent wonen.

Doel van Stichting NAS is om Poolse migranten te informeren over de verschillende belangrijke aspecten van het leven in Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om het geven van praktische informatie, maar ook om de ervaringen van Polen in Tilburg uit te wisselen en te helpen bij alledaagse vraagstukken. Belangrijke aspecten zijn wonen, werken, onderwijs.

Michalina, voorzitter van Stichting NAS:
“Als hulpverlener, gespecialiseerd in ondersteuning van Poolse gezinnen, merkte ik hoeveel moeite maatschappelijke organisaties hebben om Poolse migranten te activeren deel te nemen en onderdeel te zijn van de Nederlandse maatschappij. Veel Polen volgen Nederlandse lessen, maar daarmee zijn de culturele verschillen nog niet verdwenen. Met Stiching NAS willen we Polen in Nederland meer kansen geven.”


Hartelijk ontvangen

We werden zeer hartelijk bij WIJ West ontvangen. Nu krijgen Pools sprekende mensen elke maandag- en donderdagmiddag gratis advies over wonen, werk, school en sociale dienstverlening in Tilburg en omgeving. We helpen de bezoekers van het informatie- en steunpunt om bijvoorbeeld een telefoontje naar een instelling te plegen of helpen hen bij het invullen van de eenvoudige formulieren en aanvragen. De belangstelling is tot nu toe zeer groot.” aldus Alexandra, secretaris/vice-voorzitter van de stichting.

De medewerkers van de stichting zijn elke maandag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur aanwezig in de huiskamer van WIJ West.

Kijk voor meer info op stichtingnas.nl.

 

Meer weten? Neem contact op!

Openingstijden

elke maandag en donderdag
van 13:00 tot 17:00 uur

laatste nieuws

Repair Café op zaterdag 9 december

Repair Café op zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december kun je voor de laatste keer dit jaar langs komen tijdens het Repair Café bij WIJ West. Hét moment om bijvoorbeeld je kapotte kerstlampjes of het gat in je foute Kersttrui te laten herstellen! Onder het genot van een kop koffie of thee en een...

Lees meer
Laatste CleanUp West in 2023

Laatste CleanUp West in 2023

Op woensdag 6 december kun je voor de laatste keer dit jaar meedoen aan CleanUp West. Samen met andere enthousiaste bewoners uit Tilburg West gaan we de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Tijdens deze middagen kun je individueel of met een groepje deelnemen aan één...

Lees meer