3 november derde CleanUp West middag

WIJ West is eerder dit jaar gestart met ‘CleanUp West’, een nieuw opruimproject waarbij een aantal keer per jaar, samen met wijkbewoners, zwerfafval in West wordt opgeruimd. De derde editie vindt plaats op woensdag 3 november.

Op deze middagen kun je individueel of met een groepje deelnemen aan één van de twee rondes. De eerste ronde is van 13:30 uur tot 15:00 uur en de tweede ronde van 15:00 uur tot 17:00 uur. Deelnemen aan beide rondes mag natuurlijk ook, maar hoeft niet! Aanmelden kan via deze link. De rondes starten op genoemde tijden vanuit de WIJktuin bij WIJ West.

“We organiseren het op woensdagen, in de middag omdat we natuurlijk graag willen dat zoveel mogelijk ouders met kinderen meedoen”, aldus de organisatie. “Zo investeren we samen in de toekomst van de wijk. Uiteraard is de activiteit ook bedoeld voor alle andere wijkbewoners die mee willen doen”.

Uit meerdere onderzoeken is duidelijk gebleken dat bewoners van West zich ergeren aan het (zwerf)afval in de wijk. Middels deelname aan het CleanUp Team kan iedereen een steentje bijdragen aan een deel van de oplossing. En het is ook nog eens leuk om te doen, afvalprikken is een beetje verslavend want voor je het weet zie je overal iets liggen dat je wilt opruimen. De organisatie zorgt voor genoeg leen-afvalgrijpers en afvalzakken. Om te weten hoeveel we er nodig hebben is het fijn als iedereen zich vooraf aanmeldt. Heb je zelf al een afvalgrijper? Neem die dan vooral mee!

Je kunt er ook gratis een aanvragen via de gemeente website: www.tilburg.nl/schoon.

Publicatiedatum: maandag 18 oktober 2021

meer nieuws